«Громадський проект»: консультують бібліотекарі

«Громадський проект»: консультують бібліотекарі

Фахівці бібліотек міста допомагають сумчанам ознайомитися з особливостями громадського бюджету.

У бібліотеках Сумської міської централізованої бібліотечної системи організовані пункти прийому проектів у рамках партиципаторного бюджету м. Суми.

Бібліотечні працівники пройшли навчання з надання консультативних послуг городянам щодо підготовки та подачі проектних заявок на бюджет участі. Тож наразі опікуються консультуванням містян, знайомлячи їх з особливостями подачі проектів цього року.

У міських книгозбірнях організовані інформаційні куточки, стенди, де розміщені роздруковані інструкції щодо заповнення заявок, загальна інформація про громадський бюджет міста та вимоги до нього, роздаткові матеріали.

«Ми намагаємося довести корисну інформацію про можливість долучитися до розподілу частини бюджетних коштів до громадських активістів, представників квартальних комітетів, активу бібліотек», - Людмила СТАДНИЧЕНКО, директор Сумської міської центральної бібліотечної системи. – «Наші фахівці допомагають усім охочим ознайомитися з можливостями та перевагами веб-платформи «Громадський проект» https://pb.smr.gov.ua. Адже в бібліотеках збираються активісти, жителі прилеглих будинків, які обговорюють свої проблеми, шукають ідеї для проектів».

Нагадаємо, містяни мають можливість запропонувати свою ініціативу у рамках громадського (партиципаторного) бюджету до 11 серпня. Кожен мешканець міста старше 16 років може подати один локальний проект (з кошторисом до 500 тис. грн.) та один загальноміський проект (до 1 млн грн.).

Зробити це у режимі онлайн дозволяє веб-платформа «Громадський проект», а у паперовому форматі через пункти прийому – у Департаменті комунікацій та інформаційної політики, управлінні «Центр надання адміністративних послуг м. Суми» або ж у бібліотеках нашого міста. Усього у 2018 р. на реалізацію проектів містян передбачено 6 млн грн.

Ознайомитися з умовами подачі проектів