Громадський бюджет: майже 13 тисяч сумчан взяли участь у голосуванні

Громадський бюджет: майже 13 тисяч сумчан взяли участь у голосуванні


Близько 12,7 тисяч городян взяли участь у голосуванні за проекти громадського бюджету. Таке тривало з 24 листопада по 7 грудня.

Обрати кращі з 51 проекту сумчани мали можливість онлайн через веб-платформу «Громадський проект» або у одному з 9 пунктів для паперового голосування.

За попередніми даними, до пунктів для голосування завітало більше 6,1 тисячі городян.

Дані з паперових бланків також заносяться до веб-платформи pb.smr.gov.ua. Станом на 15.30 7 грудня до системи внесли інформацію по майже 1450 бланкам фактично з усіх дільниць, крім Піщаного. У системі вже є дані про голосування 8 тисяч жителів обласного центру, які віддали біля 10,4 тисяч голосів.

Нагадаємо, що сумчани мали можливість підтримати один локальний та один загальноміський проекти.

Наразі найбільше містяни голосували за локальні ініціативи – 59% голосів.

Нині усім проектам, які перебували на голосуванні автоматично надано статус "Очікує рішення". Після внесення усіх даних у систему, Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету м.Суми визначить ініціативи містян, які будуть реалізовані у 2018 р.

Усього на реалізацію проектів городян передбачено у наступному році 9 млн. грн., з яких 5,4 млн. грн. – на локальні, а 3,6 млн. грн. – на загальноміські. Переможців визначатимуть як за кількістю голосів, так і за обсягами визначеного фінансування.

Минулого року близько 6,5 тисяч сумчан підтримали 17 проектів громадського (партиципаторного) бюджету м.Суми.