Громадський бюджет: реалізація ініціатив містян триває

Громадський бюджет: реалізація ініціатив містян триває

У Сумах триває реалізація проектів громадського (партиципаторного) бюджету, які торік підтримали містяни.

Таких ініціатив городян, які реалізує нині міська влада – 18, на загальну суму – близько 9 млн. грн. Нагадаємо, що усі вони вже мають узгоджені календарні плани і нині на стадії початку проектування. Проектно-кошторисну документацію та завдання мають теж узгодити з авторами.

По проектам, які реалізовує департамент інфраструктури міста - №34 «Сквер випускників Добровільної» та №48 «Міні-скейтпарк на Роменській» - укладені угоди з проектними організаціями. Планується, що проектно-кошторисна документація та її експертиза будуть готові до кінця травня.

«Новий «євросмітник» по вулиці Харківській (будівництво та озеленення павільйону для збирання сміття)» - проведена зустріч автора, проектанта та потенційного підрядника. Планується найближчим часом укладання угоди з проектувальною організацією.

По проекту №58 #СкверРозвагТаВідпочинку проектант та представник автора проекту зустрічалися з мешканцями двору на пр. Лушпи, 15, де планується облаштування дитячого майданчика. Обговорили та оглянули місце розташування об'єкту, узгодили заходи по реалізації проекту. 

Планується, що до кінця травня - початку червня документація буде розроблена. По інформації департаменту інфраструктури міста, влітку вже розпочнуть монтажні роботи, відповідно до календарного плану.

Про проекту №19 «Створення STEAM-центру на базі КУ Сумська спеціалізована школа №7 ім. М. Савченка» частково придбано обладнання: системні блоки, навчальні конструктори та 3-D принтери. У травні закупівлі продовжать, зокрема щодо обладнання робототехніки, влітку відремонтують шкільне приміщення. Одночасно вчителі та викладачі закладів проходять навчання та опрацьовують методичні рекомендації.

По проекту №32 «Змагання з веслування на байдарках на Кубок міста «Золоте весло» вже закуплено 5 байдарок, які виготовляли спеціально майстри у Полтаві, ще 6 – на черзі, а також весла. Змагання та заплановані на червень.

Ініціатива щодо створення «Першої медіа-теки» активно опрацьовується авторами (голови квартальних комітетів Добровільної) з депутатом по округу та фахівцями відділу культури та туризму. Наразі до «Укрдержбудекспертизи» передано проектно-кошторисну документацію, тривають спільні зустрічі та узгодження щодо придбання обладнання і проведення ремонтних робіт.

По проекту №70 «Старими вулицями Нового Міста» визначено надавача послуг, триває коригування документації. «Містечко зимових розваг з крижаними скульптурами, ковзанкою, льодяною гіркою та фортецею» (проект №51) – триває розробка дизайн-концепції містечка та документації.

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства передало низку ініціатив містян, які мають реалізувати, на проектування до КП «Архітектура. Будівництво. Контроль»:

  • №6 «Інклюзивний майданчик у парку Кожедуба»
  • №16 «Спортивний майданчик на Ковпака»
  • №38 «Мрії збуваються»
  • №60 «Спортивний майданчик з тренажерами для дорослих та дітей»
  • №66 «Єдність нації»
  • №74 «Будівництво спортивного майданчика з тренажерами»

Фахівці підприємства вже провели зйомку місцевості, визначилися з мережами, які проходять на ділянках, де заплановано встановлення майданчиків. Відбулися кілька зустрічей з авторами та проектантами, щодо коригування місць розташування та переліку об’єктів майданчиків, благоустрою території відповідно до затверджених кошторисів. Зустріч з авторами проектів №38 та №60 запланована найближчими днями. Проектно-кошторисна документація має бути готовою на кінець травня-початок червня.

Ще по двом проектам №71 «Будівництво волейбольного майданчика по вул. Ковпака, 77Б - 81Б в м. Суми» та №72 ««Доріжка здоров’я» в селищі Ганнівка, м. Суми» проектна документація фактично готова.

Триває підготовка і до проведення Фестивалю ідей «Суми майбутнього», яке заплановано на середину червня. Зокрема, опрацьовуються угоди з постачальниками та надавачами послуг.

Ознайомитися з проектами можна за цим посиланням.