Суми покажуть у форматі 3D (сюжет UA:Sumy)

Суми покажуть у форматі 3D (сюжет UA:Sumy)

«OpenUkraine» – відкрий для себе Україну. Саме так звучить гасло всеукраїнського проекту. За мету взяли об’єднати усі туристичні регіони країни у форматі 360. Для втілення проекту у Сумах спеціалісти зняли 50 точок нашого міста – кращих об’єктів архітектури, мистецтва та культури.

Суми покажуть у форматі  3D. На початку травня у місті провели зйомки для проекту «3D- екскурсія по місту Суми». Це – один із 17-ти проектів-переможців у рамках громадського бюджету. Ініціаторами впровадження проекту у Сумах стали працівники Агенції Промоції.

Людмила Фесенко, директор Агенції Промоції Сум: “Ми розбили на декілька етапів, провели таку співпрацю з краєзнавцями, розробили 50 панорам які б ми хотіли відзняти, що могло б найкраще презентувати наше місто як туристичне”.

Проект віртуальних екскурсій «OpenUkraine» всеукраїнський – існує з 2012 року. Його мета- представити Україну туристично привабливою. Нині на його сайті можна помандрувати віртуально деякими містами.

Михайло Скиба, Керівник Компанії « 3d-тур», реалізатор проекту «OpenUkraine»: “Проводиться аерозйомка, на території міста у ключових точках. Плюс проводиться зйомка на рівні землі. Провдиться зйомка у форматі 360 для того, щоб можна було побачити навколо себе.”

Зараз  проект проходить останній етап підготовки: компонування фото та текстової інформації про пам’ятки.

Побачити Суми з висоти пташиного польоту на сайті «OpenUkraine» або Сумської міської ради можна буде у вересні.

Переглянути сюжет