У Сумах вчилися готувати проекти громадського бюджету

У Сумах вчилися готувати проекти громадського бюджету

10 липня на базі Сумського міського територіального центру соціального обслуговування «Берегиня» організували тренінг.

До навчання запросили представників низки громадських організацій, які об’єднують сумчан з особливими потребами: «Рука допомоги м. Суми», «Наша родина», «Спортивний клуб «Фенікс», «Доля», «Сумська обласна організація УТОС», «Сумський клуб «Країна друзів» та представників громадськості.

З учасниками тренінгу опрацьовували аспекти використання одного з ефективних інструментів участі громади в управлінні містом - бюджету участі або партиципаторному бюджету.

Заступник начальника управління освіти і науки Олена НАЗАРЕНКО ознайомила присутніх з теоретико-практичними засадами застосування громадського бюджету в м. Суми. Говорили про особливості подачі проектів цього року та роботи з веб-платформою «Громадський проект». Використання такого ресурсу спрощуює участь в конкурсі для особливої категорії городян, які можуть подати заявку on-line і відслідковувати долю свого проекту безпосередньо на сайті. 

Під час тренінгу були представлені й найбільш вдалі ініціативи, що були подані чи реалізовані в інших містах України.

У найближчих планах – написання та подання проектів з облаштування спортивного майданчику для людей з особливими потребами та інклюзивного дитячого майданчику.

Варто відмітити, що «Берегиня» є на сьогодні однією з найбільших активнодіючих соціальних організацій міста Суми, що обслуговує пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.

Нагадуємо, до 11 серпня кожен сумчанин віком від 16 років може подати власний проект, пов’язаний з розвитком свого двору, мікрорайону чи міста в цілому. Проекти, які отримають підтримку містян на загальноміському голосуванні, будуть реалізовані наступного року міською владою. Усього на проекти городян передбачається виділити у 2018 році 6 млн. грн.

Долучайтесь! Адже зробити місто кращим можеш саме ти!