Громадський бюджет: початок нового етапу

Громадський бюджет входить на новий етап – реалізації ідей сумчан

2 березня відбулася зустріч з авторами проектів-переможців та представниками головних розпорядників коштів.

Провів зустріч голова Координаційної ради з питань громадського (партципаторного) бюджету м.Суми Андрій БАРАНОВ.

На початку зустрічі авторам нагадали перелік розпорядників, які виконуватимуть підтримані сумчанами ініціативи. Далі запропонували авторам інформацію про механізм співпраці з виконавцями та їх роль у супроводженні реалізації проектів.

Наприклад, погодження календарних планів виконання проектів та узгодження робочого /ескізного проекту (технічного завдання). Автор також має право знайомитися з ходом реалізації проекту, інформувати головних розпорядників коштів про проблемні питання тощо.

Андрій Баранов запропонував на початку спільної роботи максимально включитися як авторам, так і посадовцям у розробку календарного плану та узгодження (коригуванні за потреби) заходів по проекту, враховуючи заплановане відповідно до кошторису фінансування.

Такі перші кроки мають бути максимально ефективними, аби у подальшому менше виникало суперечностей та необхідності змін чи коректив, наголосив посадовець.

Автори, зазначив Андрій Баранов, матимуть можливість впливати та допомагати у реалізації їх ідей. Відтак, чиновники мають їм у цьому сприяти. Та у подальшому дотримуватися визначених термінів календарного плану. На його підготовку та погодження є тиждень.

Під час зустрічі були надані відповіді на запитання авторів, а після завершення охочі мали можливість поспілкуватися з посадовцями, намічаючи план дій. Додамо, що співпраця авторів та виконавців по низці проектів розпочалася ще раніше.

А напередодні Андрій Баранов зустрівся з головними розпорядниками коштів, на якій обговорили шляхи та механізми реалізації запропонованих сумчанами ідей у рамках бюджету участі.

Нагадаємо, що за результатами голосування, переможцями визнано 18 проектів (12 - локальних та 6 загальноміських), на виконання яких спрямують 9 млн. грн.