Наші шкідливі поради для авторів проєктів

До вашої уваги наші шкідливі поради. Поради про те, як не треба готувати та подавати проєкти

🧐До вашої уваги наші шкідливі поради.
Поради про те, як не треба готувати та подавати проєкти 😉

Шкідлива порада №1️⃣

Дочекайтеся останнього дня подачі і лише тоді сідайте писати проєкт. Бо ідея має "вилежатися", а Ви - дуже моторні, як той Еней і встигнете все: написати, порахувати кошторис, знайти класні картинки, зібрати 50 (та хай і 20) підписів на підтримку, та ще й на сайт все це завантажити.

Шкідлива порада №2️⃣

Не діліться своєю ідеєю з іншими, бо вона ваша і тільки ваша. А то збіжаться, будуть пропонувати свою допомогу, хтось візьметься кошторис рахувати, хтось підписи збирати, комусь заманеться у соцмережі щось написати...
Біда, словом, а потім скажуть, що то - їхній проєкт. Ні, лише ви один - Д'Артаньян/Констанція, а усі інші нехай шукають собі дурнів...
Слава має знайти свого героя. Нащо вам команда, коли є ви - такі красиві та розумні.

Шкідлива порада №3️⃣

Придумайте дуже-дуже-дуже красиву назву. Нехай там буде і радість, і щастя, і майбутнє, і краща доля, і мрія... Не скидайтесь, на три рядки придумуйте - бо всі ж мають знати, які ви креативні!
Та й коли будете агітувати за свій проєкт, уявіть, як ваші співбесідники млітимуть від заздрощів, почувши з ваших вуст таку суперназву!
А то інші напишуть у назві якусь конкретику про свій проєкт та ще й місце розташування вкажуть. Чудні люди, не розуміють за красу...

Шкідлива порада №4️⃣

Пишіть у кошторисі лише одну суму - найбільшу, яка дозволена. Нащо там розписувати складові: товари та види робіт, вартість розробки ПКД, послуг та інше. Оті чиновники й самі все розпишуть - тож їхній обов'язок, нащо заморочуватися, нехай викручуються!
Та й ціну краще брати у знайомих або на ринку, нащо користуватися отими довідковими матеріалами та цінниками від влади, то все неправда.
А якщо хтось буде обурюватися, що так не можна, то там і так усі крадії, які на нас наживаються...

Шкідлива порада №5️⃣

Не збирайте підписи на підтримку свого проєкту. Жодного! Нащо ті 50 або ж 20 підписів?
Та хто вони усі такі, щоб гідно оцінити мою ідею? Ще й заморочуйся - роздрукуй бланк, проси людей аби підписувалися ще й зазначали свої паспортні дані... Або ж на сайті реєструватися та підписуватися...
І так зрозуміло, якщо я подав проєкт - то цього вже і достатньо.
Ну то й що, якщо моя ідея цікава лише мені, а кошти на неї збирали у бюджет уся громада? Не збирайте і крапка!

Шкідлива порада №6️⃣

"От нащо розробляють інструкції чи довідки? Завантажують їх на сайті у розділ Допомога? Для кого вони? Тільки не для мене, бо маю багацький життєвий досвід і не потребую, аби мені розказували, як написати про свою мрію. Бо мріяти я люблю!
Напишу, як відчуваю, і нехай оті у Кривій хаті самі розбирають, що до чого... І нехай лише спробують відхилити чи переписати, бо прокляну, їй бо!"
Тож якщо Ви так і думаєте, то...

Шкідлива порада №7️⃣

Робіть проєкт лише для себе, не зважайте на сусідів та усіх інших сумчан. Бо, ич які, на вашу ідею зазіхають!
А ще краще, поставте довкола паркан і ключ від входу залиште лише собі.
Придумують же ж, щоб вашим проєктом могли скористатися усі охочі та ще й безкоштовно, та ще й люди на візках чи літні люди або ж молоді батьки.
То все від лукавого, проєкт ваш і тільки ваш. А те, що його зроблять за кошти усієї громади, вас не має обходити!

Шкідлива порада №8️⃣

Подаючи проєкт, ніколи не додавайте до нього малюнків, схем, фотографій, карт. Це - зайве. І взагалі, не вмієте малювати...
А то бери шукай десь, гугль, витрачай зайвий час.
Нехай усі інші самі додумують, як і де, і що саме це буде. Треба ж розвивати фантазію та уяву!
Але якщо сплутають розміри, кольори чи взагалі грішне з праведним, я вам усім ще покажу!...

Ви круті і буде вам щастя...
Наступного разу ☹️