В Сумах активно продовжується робота з реалізації ініціатив городян в рамках громадського бюджету

В Сумах активно продовжується робота з реалізації ініціатив городян в рамках громадського бюджету

Майже по усім проєктам вже розроблена проєктно-кошторисна документація, пройдена експертиза, а низка об’єктів вже на стадії власне реалізації. 

Днями закінчили монтували найбільший дитячий майданчик «Цитадель» у дворі по вул. І.Сірка, 18. Це був проєкт сумчанки Дар’ї ЛАНТУШЕНКО, який активно підтримали мешканці своїми голосами, а потім навіть допомагали під час доставки та вартували вночі. «Нарешті в рамках реалізації громадського бюджету в моєму рідному дворі на І. Сірка почали встановлювати найбільший ігровий майданчик в місті! Дякую всім, хто підтримав проєкт. Розвиваємо місто разом!» - написав з нагоди встановлення конструкцій Дмитро Лантушенко. Благоустрій довкола майданчика завершуватимуть навесні.

https://www.facebook.com/groups/PBSumy/permalink/2725725464160452/

Продуктивним в плані реалізації проєкту цей грудень став і для молоді Курського мікрорайону. Зокрема, між будинками по проспекту Курський, 103 та 107 почали монтувати унікальний спортивний майданчик «Атом-воркаут». Наразі тривають земельні роботи та будівництво підпірної стінки. Роботи виконує ТОВ «Статус-Е». Додамо, що завдяки проєкту було вирішено ще одне проблемне питання - перенесення та облаштування парканом з накриттям майданчика для складування сміття. Тепер воно не розноситься вітром та є безпечний під’їзд для спецтранспорту, який не заважатиме мешканцям сусідніх будинків.

https://www.facebook.com/groups/PBSumy/permalink/2741833225883009/

Нагадаємо, що рекордсменом в рамках партиципаторного бюджету став проєкт Миколи ПЕДОРЕНКА зі створення першого у місті інклюзивного пляжу. Ініціатива «Комфортна зона відпочинку на р. Псел, для дітей, пенсіонерів та людей з інвалідністю» отримала найбільшу підтримку сумчан – 3691 голос. Фактично, мова йде про облаштування пляжу, яких, до слова, у нашому місті офіційно немає. Відтак, аби унормувати усі питання, зокрема, щодо облаштування, утримання такого місця для відпочинку усіх категорій городян, улаштування для них безпечних та комфортних умов, було створено робочу групу. Очолив її перший заступник міського голови Володимир Войтенко, до її складу увійшли автор проєкту Микола Педоренко, представники низки структурних підрозділів міської ради, депутатського корпусу, управління Держпродспоживслужби у Сумській області, ПАТ «Сумбуд», рятувально-водолазної служби. Робоча група має до 1 лютого надати пропозиції міському голови щодо створення, облаштування та утримання пляжу. Вже відбулося перше виїзне засідання.