• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • До закінчення залишилось
    Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

Новий "євросмітник" по вулиці Харківській (будівництво та озеленення павільйону для збирання сміття) Реалізований

Доданий
10.08.2017
Номер
29
Благоустрій міста

Облаштування існуючого місця для контейнерного та безконтейнерного збору сміття шляхом будівництва павільйону з освітленням та озелененням прилеглої території, з метою покращення санітарно-гігієнічної ситуації та естетичного рішення сміттєвої проблеми багатоповерхових будинків, підвищення культури та свідомості мешканців у питанні організації збору твердих побутових відходів.

Автор проекту
Олександр
Олександр Боярчук
Бюджет
497 824 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Харківська, 40, Суми

Опис

Проблема (передумови, обґрунтування необхідності реалізації проекту)

Облаштування майданчиків для збору сміття у дворах багатоповерхівок міста є незадовільним. Це стосується і майданчика за вказаною локацією. Майданчик призначений для близько 2700 мешканців. Існуючий майданчик не відповідає сучасним нормам цивілізованого світу як по санітарногігієнічним та по естетичним критеріям. Причини: відсутність рішень для запобігання рознесення сміття вітром, тваринами й птахами з контейнерів, не облаштованість майданчику для габаритного сміття, нерозуміння мешканцями правил користування майданчиком, відсутність зеленої огорожі по периметру, яка б маскувала неестетичні прояви сміттєвого питання та захищала прилеглі території від розлітання сміття. З цим сміттєвим майданчиком межують два дитячих гральних майданчики. Розташований смітник на центральному в’їзді до двору будинків №№ 40,40/1, 40/2,46. Обрядові процесії (весілля, похорон), рух людей проходять повз цього неподобства та бруду. Ситуацію потрібно змінити на краще.

Короткий опис проекту

Облаштування існуючого місця для контейнерного та безконтейнерного збору сміття шляхом будівництва павільйону з цегляними стінами та покрівлею, освітленням та озелененням прилеглої території, з метою покращення санітарно-гігієнічної ситуації та естетичного рішення сміттєвої проблеми у дворах багатоповерхових будинків, підвищення культури та свідомості мешканців у питанні організації збору твердих побутових відходів.

Мета проекту

- покращення комфортності життя мешканців міста;
- набуття багатоповерховими житловими забудовами відповідного санітарно- гігієнічного стану та пристойного естетичного вигляду;
- покращення екологічного стану через зменшення маси сміття, що вітром розноситься по місту та зменшення витрат на його збір двірниками, не розповсюдження інфекцій тваринами та птахами;
- озеленення території;
- покращення мешканцями культури поводження з відходами та психологічного клімату у суспільстві;
- підвищення привабливості міста для життя молодого покоління;
- мешканці квартир, вікна яких виходять на смітник, отримають можливість виглядати у вікно без отримання психологічної травми;
- в разі запровадження проект може розглядатися як пілотний, для набуття досвіду в цьому питанні та прийняття містом типових рішень для інших багатоповерхових мікрорайонів з аналогічними проблемами.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Пропонується на місці існуючого смітника побудувати павільйон зі стінами з цегли та чотирьохскатним дахом. В павільйоні передбачити три відсіки, відгороджених між собою сітчастою огорожею: відсік 1 – для сміттєвих контейнерів; відсік 2 – для габаритного, в т.ч. будівельного сміття; відсік 3 - для сміття, що придатне для повторного використання. Підлогу замостити тротуарною плиткою. Конструкція повинна мати гарні природні провітрюваня та освітлення. По периметру павільйону встановити сітчасту огорожу, по зовнішньому контуру огорожі висадити «дикий» виноград для формування зеленого маскування смітника, додаткового бар’єру проти розлітання сміття. Встановити інформаційні дошки з правилами правилами користування сміттєвим майданчиком. Встановити веб-камеру, для можливості загального нагляду за порядком в зоні смітника з боку громадськості або правоохоронних органів.

Для кого цей проект

Всі мешканці прилеглих будинків та міста Суми, а також їхні гості.

Ключові показники оцінки результату проекту

- зменшення забруднення навколишнього середовища;
- зменшення навантаження на двірників;
- естетичний вигляд місця постійного проживання мешканців міста Суми та підвищення рівня їх загальної культури;
- зменшення ризиків розповсюдження інфекцій;
- збільшення вартості квартир за вказаною локацією на вторинному ринку нерухомості за рахунок покращення привабливості їх місця розташування для покупців.

Тип проекту

Локальний

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури міста

ПІБ Відповідальної особи

Рябоконь Роман Петрович

Контактні дані відповідальної особи

700-595