Спорт, здоров'я та краса - разом вся моя сім'я! Брав участь

Доданий
11.08.2017
Номер
40
Здоровий спосіб життя

Облаштування місця для відпочинку та дозвілля мешканців:
- встановлення вуличних спортивних тренажерів;
- встановлення об’єктів для тренування координації рухів (пеньки, каміння);
- прокладання доріжок;
- встановлення лавочок;
- висадка декоративних кущів.

Автор проєкту
Галина
Галина Ігнатьєва
Бюджет
73 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Новомістенська, 25, Суми

Опис

Проблема (передумови, обґрунтування необхідності реалізації проекту)

Територія двору є єдиною для шістьох багатоповерхових будинків, в яких мешкає біля 2 000 людей(міжбудинкова територія (двір) будинків №23, №25 по вулиці Новомістенській, будинків №19, №21, №23, №25 по проспекту Тараса Шевченка). У дворі вже є дитячий майданчик, також передбачена реконструкція багатофункціонального спортивного майданчика за кошти Громадського бюджету у 2017 році.
Між цими майданчиками залишається вкрита бур’янами територія розміром 25х20 метрів, на якій колись було розміщено міні-кінотеатр під відкритим небом, та прилеглий до неї газон, де, через відсутність землі, нічого окрім бур’яну не росте.
Пропонується на даній території провести роботу по благоустрою: завезти родючу землю, висадити багаторічні квітучі кущі, викласти доріжки, встановити тренажери та лавочки.
Проект спрямований на організацію місця, де мешканці могли б активно, змістовно та раціонально проводити своє дозвілля.

Короткий опис проекту

Облаштування місця для відпочинку та дозвілля мешканців:
- встановлення вуличних спортивних тренажерів;
- встановлення об’єктів для тренування координації рухів (пеньки, каміння);
- прокладання доріжок;
- встановлення лавочок;
- висадка декоративних кущів.

Мета проекту

Реалізації даного проекту сприятиме вирішенню ряду актуальних проблем, а саме:
- створення умов для проведення занять спортом та відпочинку, благоустрій прилеглого газону;
- створенаня відкритої літньої площадки надасть можливість поєднати різні види відпочинку (заняття спортом, дитячі ігри, легкі фізичні вправи для людей старшого віку) та стане місцем спільного відпочинку всієї родини;
- реалізацію права громадян на отримання якісних соціально-культурних послуг через організацію ігор та спортивних заходів;
- залучення молоді до занять спортом - батьки позбудуться зайвої психологічної напруги та тривожності за дітей, знаючи, що їх діти проводять свій вільний час в межах двору;
- впровадження здорового образу життя;
- покращення здоров’я мешканців заняттями, фізичними вправами та відпочинку на відкритому повітрі.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

У дворі вже є дитячий майданчик, також передбачена реконструкція багатофункціонального спортивного майданчика за кошти Громадського бюджету у 2017 році.
Між цими майданчиками залишається територія розміром 25х20 метрів,на якій колись було розміщено міні-кінотеатр під відкритим небом, це місце було заасфальтоване, а зараз через асфальт проросли бур’яни.
Проектом пропонується провести роботу по благоустрою занедбаної території.

Для кого цей проект

Результатами проекту зможуть користуватись мешканці всіх вікових категорій двору (будинків №23, №25 по вулиці Новомістенській, будинків №19, №21, №23, №25 по проспекту Тараса Шевченка).
У широкому розумінні уся місцева громада буде користуватися результатами проекту, бо реалізація проекту матиме значний соціальний ефект, який виявлятиметься у створенні належних умов для духовного, інтелектуального, спортивного та творчого розвитку дітей, молоді та мешканців різного вікового та соціального статусу.

Ключові показники оцінки результату проекту

Економічна спрямованість проекту полягає у забезпеченні ефективного використання коштів місцевого бюджету на розвиток освіти, спорту та оздоровлення.
Реалізація проекту матиме значний соціальний ефект, який виявлятиметься у створенні належних умов для духовного, інтелектуального, спортивного та творчого розвитку дітей, молоді та мешканців різного віку.

Тип проекту

Локальний

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури міста