Перша Сумська медіатека Реалізований

Доданий
11.08.2017
Номер
43
Культура та туризм

Створити громадський простір, розширити спектр інформаційних послуг орієнтованих на потреби населення різних вікових груп та впровадити прогресивні форми роботи за інноваційними технологіями для мешканців мікрорайонів Добровільної, Курської, Веретенівки, Ганнівки, Робітничого селища та інших прилеглих до мікрорайону територій (бібліотека-філія №4)

Автор проєкту
Надія
Надія Отич
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
пров. Веретенівський, 10, Суми

Опис

Проблема (передумови, обґрунтування необхідності реалізації проекту)

Віддаленість від центру міста, відсутність всіх соціально необхідних установ, обмеженість повноцінного естетичного розвитку дітей і молоді, відсутність установ для проведення вільного часу громадянами поважного віку, соціальна напруженість в мікрорайонах - перелічені недоліки у житті громади потребують внесення змін і трансформації у роботу вже існуючих у мікрорайоні закладів, і пропонують створення на їх базі нових європейських інституцій з світовими стандартами для надання послуг мешканцям громади.

Співавтори

Верхуша Ніна Володимирівна
Наталуха Дмитро Олександрович

Короткий опис проекту

Створити громадський простір, розширити спектр інформаційних послуг орієнтованих на потреби населення різних вікових груп та впровадити прогресивні форми роботи за інноваційними технологіями для мешканців мікрорайонів Добровільної, Курської, Веретенівки, Ганнівки, Робітничого селища та інших прилеглих до мікрорайону територій.
Створити центр доступу до публічної інформації.
Втілити проект в життя на базі бібліотеки-філії №4, створити нову європейську установу для розвитку життєдіяльності громади.

Мета проекту

- знизити соціальну напруженість Добровільної, Ганнівки,
Веретенівки, Робітничого селища,Курського мікрорайонів, та взагалі і в місті.
- підвищити поінформованість населення;
- надатиможливість віддаленого доступу до органів місцевого самоврядування та інших життєво потрібних комунікацій;
- зробити бібліотеку більш привабливою, комфортною, сучасною, орієнтованою на потреби громадян різних вікових груп, громадян з обмеженими фізичними можливостями та інш. в отриманні інформації, проведенні дозвілля та в навчанні;
- популяризація ігрових елементів як інструменту для розвитку, навчання та розваг;
- підвищити освітній рівень мешканців мікрорайону;
- розширити спектр послуг бібліотеки–медіатеки;
- впровадити нові прогресивні форми роботи та інноваційні технології;
- активізувати відвідуваність бібліотеки – медіатеки;
- створити позитивний імідж прилеглих до Добровільної мікрорайонів міста.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Створення нового формату бібліотеки, чотирьох просторових зон обслуговування надасть можливість територіально наблизити повноцінні, якісні інформаційні послуги для населення.
Формування комфортного середовища, створення привабливого іміджу бібліотеки, розвиток для задоволення потреббільш вимогливого користувача, що дастьзмогу згуртувати населення, зняти соціальну напругу в мікрорайонах на околицях міста.
Ми орієнтуємося на створення умов, які дозволять якісно чергувати різні види культурно-пізнавальної, та інформаційної діяльності установи.
Створення громадського центру спілкування з наданням інноваційних послуг для зростання престижу бібліотеки, партнерські відносини з місцевою громадою, яка зацікавлена в комфортному інформаційному та інтелектуальному середовищі і покращення морального клімату в громадському середовищі названих мікрорайонів.

Для кого цей проект

Результатами реалізації проекту зможуть скористатися всі мешканці міста, як прилеглих територій так і віддалених мікрорайонів.
Основні категорії: діти, їх батьки, сім’ї, люди похилого віку, населення з обмеженимифізичними можливостями, молодь та інші категорії населення міста Суми.

Ключові показники оцінки результату проекту

Реалізація проекту підвищить соціальний статус установи та рівень життя населення мікрорайону.
Дозволить створити громадський простір для задоволення потреб у спільному отриманні інформації, у груповій реалізації своїх здібностей громадянами міста.
Надасть можливість об’єднати громаду мікрорайонів, підвищить освітній і культурний рівень населення.
Орієнтовна кількість мешканців території проекту становить в мікрорайоні становить близько 10 тисяч сьогодні 2800 користувачів, під час і після реалізації проекту очікується понад 4 тис.

Тип проекту

Загальноміський

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Відділ культури та туризму

ПІБ Відповідальної особи

Бутова Вероніка Теміртаївна

Контактні дані відповідальної особи

099-133-76-24