Створення робототехнічної лабораторії "ROBLAB" на базі Сумського міського Центру НТТМ Брав участь

Доданий
21.09.2018
Номер
13
Освіта

Створення сучасної робототехнічної лабораторії "ROBLAB" у м.Суми надасть змогу дітям віком 10-17 років поглиблювати власні знання з математики, фізики, інформатики, технології, набувати науково-інженерних навичок для подальшого їх застосування у винахідництві, розв’язанні важливих технологічних проблем у майбутньому.

Автор проєкту
Янина
Янина Борзих
Бюджет
906 861 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Інтернаціоналістів, 18, Суми

Опис

Проблема

Настає ера роботизації життя. На сьогодні промислові роботи і комплексна автоматизація виробництва використовуються у більшості галузей промисловості. Суспільство потребує висококваліфікованих фахівців із творчими здібностями та якостями, набуття яких передбачає впровадження та використання сучасних методів та засобів навчання, вивчення новітнього обладнання та технологій. Наразі, цінним є не тільки набуття майбутніми спеціалістами знань та досвіду, використання сучасних засобів, але й уміння адаптуватися до впровадження нових технологій майбутнього. Одним із найбільш активних у сенсі розвитку є робототехнічний напрям, який за останні декілька років, став основною складовою в сфері інформаційно-комунікаційних технологій. Тому, саме до цього виду технічної творчості у дітей виникає значний інтерес. Але для реалізації цього напряму у системі позашкільної освіти, необхідне відповідне матеріально-технічне забезпечення. Вартість одного комплекту LEGO Mindstorms EV3 Educational сягає 17 тис. гривень, що робить його недосяжним не тільки для більшості сімей сумчан, але й для окремих шкіл міста. Тому створення загальноміського проекту робототехнічної лабораторії є найбільш реальним шляхом надання можливості самореалізації для більшості обдарованих школярів міста.

Мета проекту

Відкриття лабораторії робототехніки ROBLAB надасть можливість мешканцям м. Суми отримати знання, сформувати навички проектування, конструювання, програмування, які у майбутньому допоможуть отримати конкурентоспроможну освіту.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

У наш час робототехніка є одним з перспективних напрямів науково-технічного прогресу, тому особливого значення набуває введення навчальних роботів в освітній процес позашкілля. В Україні широко пропагується та розвивається робототехнічне конструювання. Відкриття ROBLAB на базі закладу позашкільної освіти надасть можливість створити мотивуюче, захоплююче, освітнє середовище не тільки для подальшого засвоєння ключових предметів шкільної програми, але й для розвитку найважливіших навичок XXI століття, що допоможе дітям знайти професію за покликанням.

Для кого цей проект

Учні закладів загальної середньої освіти міста Суми, учителі та інші мешканці міста, зацікавлені в обміні досвідом.

Ключові показники оцінки результату проекту

-освітні (отримання якісної технічної позашкільної освіти, реалізація власних проектів та міні-стартапів у майбутньому);
-соціальні (збільшення рівня охоплення дітей технічними знаннями, популяризація дитячої технічної творчості, підвищення престижності інженерно-технічних професій);
-творчі (розвиток технічної культури, набуття досвіду власної конструкторської, винахідницької, дослідницької та експериментальної діяльності, розвиток конструкторських здібностей, просторового й логічного мислення; творчої ініціативи та самореалізації);
-профорієнтаційні (можливість стати мотивованими абітурієнтами та висококваліфікованими та компетентними ІТ-фахівцями, програмістами, інженерами, професіоналами в галузі високих технологій).

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
Народилася, постійно проживаю та працюю у м. Суми

Фотографії