Спортивно-культурний простір «Творче дозвілля» по вул. Романа Атаманюка, 51 Брав участь

Доданий
25.09.2018
Номер
18
Благоустрій міста

Проект передбачає розбудову сучасної культурної інфраструктури в Ковпаківському мікрорайоні, створення активного культурного громадського простору, орієнтованого на всі групи населення. Сквер буде багатофункціональним майданчиком, адаптованим для проведення різних освітньо-культурних заходів (зі спортивним та дитячим майданчиком).

Автор проєкту
Руфіна
Руфіна Счастливцева
Бюджет
750 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Романа Атаманюка (40 років Жовтня), 51, Суми

Опис

Проблема

• Ковпаківський район – спальний район, віддалений від центру міста, місцеві жителі часто не мають можливості бути залученими до культурного життя міста.
• Відсутність простору для творчого розвитку, занять спортом та дитячих майданчиків призводять до незадоволення місцевих жителів.
• Також існує проблема відсутності простору для спільного проведення культурних заходів та змістовного відпочинку (проведення семінарів, концертів, заходів об’єднання громади).
• Відсутність культурного центру мікрорайону, який міг би об’єднувати молодь, жителів всіх вікових категорій на одній території.
• Жителі мікрорайону не мають достатнього часу для того, щоб витрачати його на поїздки в центр міста для відвідування різних заходів.

Мета проекту

Розбудова сучасної культурної інфраструктури в Ковпаківському мікрорайоні, створення активного культурного громадського простору, орієнтованого на всі групи населення.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

За рахунок реалізації проекту у мешканців з'явиться можливість бути повноцінно залученими до культурного життя міста. Сквер це нова платформа для самореалізації дітей, молоді та мешканців інших вікових категорій. Сквер буде багатофункціональним майданчиком, адаптованим для проведення різних освітньо-культурних заходів: святкування визначних подій, проведення майстер-класів, семінарів, концертів, дискотек, фестивалів, театралізованих вистав, кінопоказів просто неба тощо. Це буде додаткова локація для організації святкувань в рамках міста, де можна буде проводити присвячені цим дням заходи та вносити в загальноміську програму святкування. Мешканці мікрорайону вже не будуть культурно ізольованими, а навпаки, будуть з більшою гордістю ставитися до території, на якій вони проживають та будуть мати можливість із задоволенням та користю проводити свій вільний час. Також тут буде облаштований простір дитячим та спортивним майданчиком, саме тому на концертах або кінопоказах, які не будуть цікаві дітям, вони матимуть змогу гратися окремо від батьків, але поруч з ними.

Для кого цей проект

Діти - для дітей створюється розважально-освітній простір, спортивна інфраструктура, для розвитку, розваг, навчання.
Молодь - відкриваються нові можливості розширювати коло знайомств та формувати групи за інтересами, можливості реалізовувати, можливості генерувати нові ідеї, які можна буде втілювати в життя та робити внесок в культурний розвиток міста, створюється розважально-освітній простір, спортивна інфраструктура, для розвитку, розваг, навчання.
Мешканці середнього віку - відкриваються нові можливості з користю та задоволенням проводити вільний час, відпочивати, радіти від того, що їх діти творчо задіяні в різних заходах або їх дітям цікаво проводити вільний час граючись на дитячих або спортивних майданчиках. Також відкриваються можливості для самореалізації.
Мешканці похилого віку - відкриваються нові можливості з користю та задоволенням проводити вільний час, відпочивати, збиратися разом в колі знайомих, друзів, також брати участь в заходах.

Ключові показники оцінки результату проекту

Проведення не менше 10 заходів в перший рік функціонування скверу з фотозвітом.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
Постійно проживаю

Фотографії