Ретроспективний ілюстрований альбом "Суми - погляд митців" Брав участь

Доданий
26.09.2018
Номер
26
Промоційні заходи

Створити ретроспективний ілюстрований глянцевий альбом, з графікою високого розширення й художньо-літературним описом, до якого увійдуть роботи як уже відомих і визнаних по всьому світу сумчан і гостей міста, які у своїх творах прославляли красу міста над Пслом. Даний альбом може стати негласною візитівкою Сум, який у малюнках розкаже всій Україні про наше славетне місто.

Автор проєкту
Анна
Анна Бойченко
Бюджет
403 650 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Петропавлівська, 47, Суми

Опис

Проблема

Місто троянд, як раніше називали Суми, виділялося серед інших своєю природою і архітектурою, це прекрасне місце для туристичних екскурсій чи проведення вікенду. На жаль, туристи з України та закордону не надто часто відвідують місто над Пслом, оскільки в туристичних довідниках воно зустрічається рідко, а ілюстрованих високохудожніх альбомів, де не примітивно (у фото) показані ті чи інші принади, а за допомогою фарб і таланту художників, просто не існує. У той же час Суми здавна були відомі не лише своїми краєвидами й архітектурою, які повсякчас приваблювали величезну кількість митців, і просто поціновувачів краси, наш край багатий талановитими людьми, зокрема художниками. На жаль, багато творів, присвячених нашому краю, зокрема й відомих майстрів, припадають пилом у фондах музеїв, виставки сучасних метрів проходять у камерних форматах, без належного піару, а більшість талановитої молоді не має можливості публікувати свої роботи у глянцевих виданнях, які б дозволили не тільки сумчанам, а й цілої України в повному обсязі оцінити красу й мистецький рівень художніх полотен.

Мета проекту

• Презентація міста Суми як чудового туристичного об’єкта.
• Привернення уваги українців і гостей із-за кордону до міста троянд.
• Донесення краси міста над Пслом усій Україні.
• Підвищення потоку туристів у місто.
• Можливість творчої реалізації молодих митців.
• Можливість побачити шедеври відомих митців із фондів музею, до яких наразі немає доступу широкому загалу.
• Показ робіт сумських метрів широкому загалу.
• Завдяки зручному формату книги і високій якості друку кожен може доторкнутися до прекрасного й побачити красу нашого краю в роботах художників, навіть не виходячи з дому.
• Підняття культурного рівня наших співвітчизників

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Створення художнього ілюстрованого альбому, за належного піару, приверне туристів із України та закордону, стане чудовим подарунком не тільки для українців, а й іноземців, оскільки буде перекладений англійською мовою, ну і, звісно, дасть можливість молодим митцям заявити про себе і свої роботи на всю Україну і навіть Європу, допоможе їм розвивати свої навички й художню майстерність. А також збільшить рівень культури та обізнаності населення. Винесе мистецтво з вузьких кіл і виставкових залів у маси, розкаже всій Україні про прекрасне місто Суми за всю історію його існування. Орієнтація на широкий загал, видання перекладене англійською мовою.

Орієнтовні технічні характеристики видання
з робочою назвою «Суми-погляд митців»:
- Формат 132х320;
- Об’єм 300 сторінок;
- Наклад 400 примірників;
- Папір глянцевий 135 грам на сантиметр квадратний;
- Обкладинка – тверда, зшивна ниткою покрита шкіряним замінником;
- Назва книги виконана тисненням (ребро золотом)

Для кого цей проект

Даний проект зорієнтований на всі верстви населення як споживачів, гостей міста, а також на підростаюче покоління, зокрема молодь, як реалізаторів проекту.

Ключові показники оцінки результату проекту

Підвищення кількості гостей міста, підвищення потоку туристів із закордону, зацікавленість і співпраця молодих талановитих художників із мистецькими вишами Європи, підвищення рівня культури й обізнаності сум’ян, зацікавленість мистецтвом.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
Постійно проживаю

Фотографії