Неформальний відкритий простір для громади Брав участь

Доданий
27.09.2018
Номер
31
Культура та туризм

Створення неформального відкритого простору по оволодінню інноваційних знань, формування позитивних емоцій, мотивації до творчості, творчого та освітнього саморозвитку особистості, спільного креативного відпочинку, зняття нервового напруження відвідувачам, в тому числі людям з інвалідністю.

Автор проєкту
Наталія
Наталія Макарова
Бюджет
750 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Горького, 23/1, Суми

Опис

Проблема

В мікрорайоні не вистачає місць для культурного дозвілля, творчого розвитку особистості, обладнаних зон для освітнього відпочинку, спілкування. Особливо страждають молодь та люди з інвалідністю, які потребують сучасних новітніх технічних пристроїв для культурно-освітнього розвитку. Для них проблема самоідентифікації та самореалізації стоїть дуже гостро.
В більшості нашого населення можливості творчого самовираження обмежені через відсутність коштів на оплату занять в творчих гуртках, майстернях, спеціалізованих класах та через не можливість, навіть, придбати комп’ютер.
Таким доступним, безкоштовним місцем спілкування є бібліотека-філія №17. Проте на сьогоднішній день капітального ремонту потребує пандус біля бібліотеки. Необхідно замінити перила пандусу, плитку, яка не повинна бути слизькою, зробити водовідведення. Потребують ремонту тамбури з внутрішньої та зовнішньої сторони, які мають непривабливий вигляд (штукатурка пообсипалася, потріскалася, колір вигорів). Необхідно стіни тамбурів пошпаклювати, пофарбувати, обробити протикорозійними засобами). Оновлення тамбурів з внутрішньої та зовнішньої сторони - необхідний крок для збереження приміщення в належному стані, надання привабливого естетичного вигляду, який буде радувати не одне покоління мешканців мікрорайону.
Необхідно в бібліотеці зробити проводку для встановлення кнопки виклику, щоб допомогти людям з інвалідністю (особливо з вадами зору та візочникам) потрапити до бібліотеки та замінити вхідні двері.
Поточний ремонт потрібно зробити у залі для заходів (побілка та фарбування стін, ремонт відкосів, заміна потолочних касетонів). Встановити безпровідний маршрутизатор для користування послугою Інтернет, інтерактивну дошку з проектором для проведення різних заходів.
Ця бібліотека єдина спеціалізована для людей з інвалідністю в Україні, яка має великий напрацьований досвід з цією категорією людей.

Мета проекту

Мета проекту – соціальна адаптація та інтеграція населення в тому числі людей з інвалідністю за допомогою соціокультурної реабілітації в рамках «Неформального відкритого простору» в життя сумської громади, їх самореалізація через залучення в різноманітні творчі, освітні та інші види відпочинку та соціокультурної діяльності.
Освоєння населенням нових гаджетів, новітніх технологій, підвищення освітнього рівня, популяризація ігрових елементів як інструменту для розвитку навчання та розваг.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

На базі бібліотеки, яка обслуговує всі категорії населення міста та спеціалізується по роботі з людьми з інвалідністю створиться «Неформальний відкритий простір» за допомогою нового технічного устаткування, різноманітних технічних пристроїв, просторові інноваційні зони культурного відпочинку, спілкування, інклюзивного розвитку.
Приміщення бібліотеки, в якому будуть проводиться заходи в рамках «Неформального відкритого простору», в тому числі цикли інтеграційних заходів для людей з інвалідністю «Життя без обмежень», цикли вечорів, круглих столів, зустрічей, спортивних турнірів з використанням нових технічних пристроїв для широкого кола громади, фестивалів творчих робіт, диско та кіно вечорів та інше.
Необхідні комп’ютери нового покоління, ноутбук, ксерокс та ін. пристрої, щоб відвідувачі бібліотеки, люди з інвалідністю мали змогу задовольнити свої освітні, інформаційні і особисті запити. Для організації просторової інноваційної зони культурного відпочинку в вестибюлі бібліотеки потрібно установити ігрову приставку, телевізор та дивани для відпочинку та спілкування.

Для кого цей проект

Проект розрахований на всі групи населення, в тому числі для людей з інвалідністю

Ключові показники оцінки результату проекту

Поліпшиться згуртованість населення мікрорайону, його культурний, освітній розвиток, зменшиться негативний вплив вулиці на дітей і молодь, їх емоційна напруженість. Зменшиться криміногенна ситуація та конфліктність в сім’ях. Поліпшиться соціокультурна реабілітація людей з інвалідністю, їх інтеграція в громаду.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
Постійно проживаю

Фотографії