Містечко зимових розваг з крижаними скульптурами, ковзанкою, льодяною горкою та сніговою фортецєю Відхилений

Доданий
29.09.2018
Номер
44
Культура та туризм

Зробимо час зимових свят веселим.
Ковзанки, крижані горки, снігова фортеця, казковий ресторанчик, торгівля сувенірами, солодощами та гарячими напоями
А головне – чисельні льодяні скульптури та будівлі. Запрошені майстри з усієї України. Льоду буде багато - кожний містянин може спробувати себе у зимовому мистецтві.
Нічне освітлення, музика, колядки, концерти.
Все це на Театральній пл, м. Суми

Автор проєкту
Бюджет
283 500 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
пл. Театральна, 1, Суми

Опис

Проблема

1. У зимовий час, у порівнянні з іншими порами року значно обмежується можливість різноманітно організувати своє дозвілля. Особливо ця проблема стосується молоді та дітей, яким не вистачає рухомих ігор на свіжому повітрі у цей сезон.
2. Залежність великої кількості сучасних людей від комп’ютерних ігор, соціальних мереж, інтернету, телебачення можливо подолати, як що запропонувати для заміщення щось яскраве, незвичне, веселе та змістовне, у незвичному просторі з комфортними умовами.

Мета проекту

Місто Суми в останні роки позиціонується, як мистецьке місто, в якому продовжуються арт-традиції, а також започатковуються нові творчі події та заходи. Проведення у рамках «Містечка зимових розваг» ІІ загальноукраїнського фестивалю льодяної скульптури знову приверне увагу до нашого міста всієї країни. Організатори мають багаторічний досвіт проведення подібних заходів та необхідне технологічне обладнання та інструмент.
Але основна мета проекту – зробити зимове дозвілля містян та гостей обласного центру більш різноманітним, змістовним та веселим. Можливість провести певний час на свіжому повітрі, прийняти участь у рухомих іграх, у створенні витворів з криги та снігу матиме позитивний вплив на фізичний та емоційний стан людини.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

У басейнах фонтану облаштовуються ковзанки, загальною площею 800 кв.м. для різних груп людей: діти, дорослі, літні люди, спортсмени, закохані.
Дві горки, з дерев’яним каркасом, поверхнею з ОСБ-плити та покриттям кригою є надійною та безпечною конструкцією: велика, довжиною 60 метрів та мала довжиною 20 метрі.
Снігова фортеця з баштою, для створення якої будуть залучені всі бажаючі. Від першого снігу – на протязі всієї зими. Вона буде приймати нові форми и перетворюватись завдяки фантазії мешканців міста та гостей, під керівництвом модератора.
У центрі розміщений казковий ресторанчик. Це комфортне місце, де батьки зможуть споглядати за своїми дітьми, що розважаються.
На площі розташовані торгівельні кіоски, сувенірні лавки, магазинчики, кафе.
Фестиваль крижаних скульптур по трьом напрямкам:
- Професійне виготовлення 3 льодяних брам на входах та 7 великих скульптури;
- Конкурс на кращу скульптуру серед митців з України;
- Участь всіх бажаючих у створенні льодяних форм.

Для кого цей проект

Цей проект зцілений на дві основні групи:
- всі мешканці та гості м. Суми – активне дозвілля та відпочинок, знайомство з новими напрямками сучасного мистецтва
- люди з творчими здібностями – можливість реалізувати свої побажання та прийняти участь у майстер-класах відомих митців.

Ключові показники оцінки результату проекту

За рахунок місця реалізації проекту та його яскравого вигляду «Містечко зимових розваг» відвідає більшість містян та значна кількість гостей Сум.
Довготривалість проекту - «Містечко зимових розваг» буде відкрито 19 грудня (День св.Миколая) і діятиме до кінця лютого.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
проживаю

Фотографії