Комфортна зона відпочинку на р. Псел, для дітей, пенсіонерів та людей з інвалідністю На реалізації

Доданий
30.09.2018
Номер
54
Соціальний захист

Доступне місце відпочинку на Пслі для маломобільних груп населення: мам з маленькими дітьми, літніх людей та людей з інвалідністю. Проект передбачає зручні роздягальні, в т.ч. для людей з інвалідністю, пологий пандус для заходу в воду, огорождене місце для купання маленьких дітей, пісочницю, спортивний майданчик, навіс від сонця, зручні лавки та велопарковку. Все для максимального комфорту.

Автор проєкту
Бюджет
1 499 889 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
пров. Дачний, 9, Суми

Опис

Проблема

Створення доступного місця відпочинку для літніх людей, мам з маленькими дітьми та осіб з інвалідністю. Втілення у життя Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю з метою зниження їх дискримінації, забезпечення гідного рівня якості життя шляхом створення у міста Суми доступного місця відпочинку на р. Псел. Створення доступності фізичного та соціального середовища, усунення перешкод та бар’єрів, без чого особам з інвалідністю та літнім людям неможливо користуватися повною мірою всіма правами людини і загальними свободами.
Необхідність створення відповідної зони відпочинку також обумовлена відсутністю аналогічного місця. Втілення у сучасне життя даного проекту сприяє практичній реалізації подолання бар’єрів у сприйнятті суспільством людей з особливими потребами, людей похилого віку та мам з дітьми.

Мета проекту

На виконання вимог Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, чинного законодавства України та міської програми "Місто Суми-територія добра та милосердя" щодо створення безбар’єрного середовища для людей та дітей з особливими потребами, організації їх дозвілля, спортивної діяльності, естетичного виховання, залучення більшої кількості дітей до занять спортом, виховання у дітей толерантного відношення до людей з особливими потребами, повноцінне входження осіб з особливими потребами в соціальний простір, подолання ізоляції від суспільства.
Реалізація даного проекту надасть людям з особливими потребами реалізовувати себе в межах соціуму. Також цей проект забеспечить можливість повноцінного відпочинку для людй похилого віку та мамам з маленькими дітьми.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Одним із шляхів розв’язання проблеми повноцінного входження осіб з особливими потребами в соціальний простір є створення сучасного інтегрованого простору для спілкування, занять спортом, дозвілля для дітей, мешканців міста, осіб з обмеженими можливостями тощо.

Для кого цей проект

- діти, дорослі мешканці та гості міста Суми;
- особи з обмеженими фізичними можливостями різних вікових груп та захворювань;
- громадяни похилого віку;
- особи, які потребують фізичної та психічної реабілітації (учасники АТО, травмовані в ДТП чи за інших обставин і т.п.)

Ключові показники оцінки результату проекту

Здорове покоління та здорова нація. Підвищення рівня залучення жителів міста до здорового способу життя, покращення здоров'я та психологічного стану людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Інтеграція осіб з інвалідністю в суспільство, підвищення рівня толерантного ставлення до осіб з інвалідністю у місті, сворення безбарєрного середовища.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
проживаю

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури міста