«Безпечний двір – безпечне місто» Відхилений

Доданий
03.10.2018
Номер
64
Телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології

Запобігання протизаконних/протиправних дій на території двору та у приміщеннях багатоповерхових будинках.
Відеоспостереження - один з основних і найбільш ефективних засобів забезпечення безпеки, як на території двору (дитячі майданчики, прибудинкові території), так і в під’їздах багатоповерхових будинках (ліфти, сходові майданчики, міжповерхова територія).

Автор проєкту
Бюджет
1 439 029 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Суми, Суми

Опис

Проблема

Все частіше ми почали стикатися з проблемами крадіжок, вандалізму, заподіяння шкоди у дворах наших багатоповерхових будинках і не тільки. Одним з ефективних методів протидії цим проблемам є встановлення відеоспостереження.
Це дозволить вирішити наступні проблеми:
1) вандалізму та заподіяння шкоди власності в будинках та на прибудинкових територіях;
2) розпивання спиртних напоїв і вживання наркотичних засобів в будинках та на прибудинкових територіях;
3) вигулу собак на території дитячих майданчиків;
4) контролю за автомобілями мешканців на прибудинкових паркувальних майданчиках;
5) контролю за дотриманням правил паркування автомобілів, щоб уникнути паркування на «зелених» зонах прибудинкової території та дитячих майданчиків.

Мета проекту

Встановлення відеоспостереження у дворах багатоповерхових будинків дозволить запобігти протизаконним діям зловмисників, вандалізму, крадіжкам, хуліганству, шкоди власності мешканців цих будинків, тощо.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Як вже зазначалося вище, відеоспостереження - це один із ефективних способів боротьби з протизаконними діями з боку зловмисників. Встановлення мережі камер відеоспостереження як на території будинків, так і в будинкових приміщеннях загального користування надасть змогу виявити факти протизаконних дій та ефективніше боротися з порушниками та притягувати їх до адміністративної чи кримінальної відповідальності.
Додатково в будинках та на прибудинкових територіях будуть розміщенні інформаційні знаки про те, що ведеться відеоспостереження, тим самим змушуючи людей замислитися, чи потрібно чинити протиправні дії по відношенню до інших людей або їхнього майна.
Мешканці та гості будуть відчувати безпеку за себе, своїх дітей та своє майно!

Для кого цей проект

Для мешканців багатоповерхових будинків, які мешкають за вказаними адресами:
1) вул. Холодногірська, 51
2) вул. Холодногірська, 49
3) вул. Харківська, 23
4) вул. Харківська, 23/1
5) вул. Героїв Крут, 38
6) вул. Реміснича, 10
7) вул. Реміснича, 10/1
8) вул. Реміснича, 10/а
9) вул. Реміснича, 15
10) вул. Реміснича, 19
11) вул. Реміснича, 21
12) вул. Реміснича, 25
13) вул. Реміснича, 31
14) вул. Металургів, 4

Ключові показники оцінки результату проекту

Статистичні дані: упродовж восьми місяців поточного року кажуть, повідомлення, що надходять на спецлінію 102, стосуються крадіжок, грабежів, бійок, порушень ПДР тощо. Здебільшого у розкритті таких злочинів сприяють записи із камер спостереження, які активно встановлюють в містах України. Варто зазначити, що для прискорення пошуку потрібної інформації використовуються IP-відеокамер із вбудованою аналітикою. Подібні працюють у кількох областях України, зокрема, на Рівненщині та Чернігівщині. На прикладі цих областей представили алгоритм роботи сучасних камер спостереження. Система складається з набору програм та обладнання. У роботі таких камер передбачено захист від вандалізму, здатність розпізнавання автомобільних номерів уночі. Таке сучасне обладнання, до прикладу, також спростить роботу працівникам поліції з «чорним» списком автомобільних номерів тощо. Обладнання дасть змогу розпізнавати обличчя.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
Постійно проживаю

Фотографії