П’ять світлих двориків (Харківська, 31, 33, 39, 41, 43) Брав участь

Доданий
04.10.2018
Номер
65
Енергозбереження

Освітлення ліхтарями на сонячних батареях 5 дворів будинків 31, 33, 39, 41, 43 по вулиці Харківській для забезпечення безпеки та зручності місцевих жителів, а також наближення нашого міста до європейських стандартів енергозбереження.

Автор проєкту
Бюджет
705 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Харківська, 31, Суми

Опис

Проблема

Роботи із благоустрою перехрестя Харківська – Лушпи (в бік озера Чеха) вже розпочались (благоустрій та освітлення скверу, обладнання та освітлення пішохідного переходу). Логічним є продовження вже розпочатих робіт у бік житлових будинків 31, 33, 39, 41, 43 по вулиці Харківській, що створюють із сквером єдиний архітектурний ансамбль.
Виходимо з того, роботи мають розгортатися поступового і наразі для місцевих жителів пріоритетним є освітлення території, прилеглої до будинків. На даний момент двори є дуже темними.
В умовах здороження електричної енергії додатково встановлені ліхтарі можуть створити й додаткові витрати електроенергії в міських мережах (особливо восени та взимку, коли ніч подовжується і світло потрібно вмикати раніше). Щоб цього не сталося, пропонується встановлення ліхтарів на сонячних батареях.
Встановлення саме таких ліхтарів, на нашу думку, позитивно відбивається на вирішенні ще однієї проблеми - нестача в нашому місті практик впровадження європейських стандартів енергозбереження.

Мета проекту

У відповідності до пріоритету енергозбереження в пріоритетах розвитку міста встановити сонячні батареї для освітлення 5 дворів багатоповерхівок 31, 33, 39, 41, 43 по вулиці Харківська.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Пропоноване рішення щодо встановлення ліхтарів підвищить безпеку та зручність пересування у дворах, сприятиме комфорту місцевих жителів.
Встановлення саме ліхтарів на сонячних батареях сприятиме поступовій зміні стереотипів поведінки споживачів у бік активнішого застосування відновлювальних джерел енергії.

Для кого цей проект

Жителі будинків 31, 33, 39, 41, 43 по вулиці Харківській, загалом близько 500 сімей. А також інші жителі міста, адже вздовж дворів проходять широковживані доріжки, що з’єднують зупинки «СКД» та «Проспект Лушпи», а також частина доріжки навколо озера Чеха.

Ключові показники оцінки результату проекту

Соціальні:
- безпека та зручність місцевих жителів та інших сумчан і гостей міста, які рухаються між зупинками «СКД» та «Проспект Лушпи», вздовж озера Чеха;
- зміна стереотипів поведінки споживачів у бік активнішого застосування відновлювальних джерел енергії.
Економічні:
- відсутність додаткового навантаження на бюджет міста в ході експлуатації об’єктів освітлення (особливо в осінній та зимовий час).

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
проживаю