Нова історія старого скверу Брав участь

Доданий
04.10.2018
Номер
68
Благоустрій міста

Розширення скверу перехрестя Харківська-Лушпи: встановлення фонтану, місць для сидіння, висаджування рослин на необлаштованій території.
Назва «Для всіх» говорить і про вік (дітей зацікавить фонтан, молодь та літніх – зони сидіння з гарним ландшафтом на рівні очей), і про місце проживання (пропонована локація є загальноміською через транспортну розв’язку й адміністративну установу поруч).

Автор проєкту
Бюджет
1 488 100 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Сумська міська рада, Суми

Опис

Проблема

Місто потребує комплексних рішень, що поступово об’єднують вже виконані фрагменти робіт. На пропонованій території вже виконані роботи із облаштування та освітлення пішохідного переходу. Виконано значний обсяг робіт із облаштування скверу Харківська-Лушпи і ці роботи продовжуються. Місцеві жителі та підприємці намагаються прикрашати територію квітами. Однак центральний майданчик залишається в занепаді. Потворно виглядає каркас для облаштування новорічної ялинки.
Територія, що пропонується для благоустрою в цьому проекті є доволі широко використовуваною, адже тут проходить транспортна розв’язка, що сполучає «спальні» 9-10 мікрорайони, Прокоф’єва з промисловою зоною на виїзді з міста по вулиці Харківській. Поруч знаходиться адміністративна будівля (Харківська, 35), куди приходять із соціальними питаннями багато сумчан. Також у літній час цієї територією багато сумчан рухається в бік озера Чеха.
Ще однією проблемою, яку ми враховуємо в цій проектній пропозиції, є проблема зв'язку поколінь. Ідея проекту виникла, коди ми регулярно спостерігали компанію літніх людей на лавочці дитячого майданчика. Пропоноване цим проектом рішення може одночасно використовуватися як дітьми, так і людьми старшого віку.

Мета проекту

Реалізуючи стратегію комплексних рішень у благоустрої міста, продовжити облаштування території одного з центральних перехресть Сум: Харківська-Лушпи-Прокоф`єва, а саме продовжити облаштування скверу, що розгортається в бік адміністративної будівлі Харківська, 35.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Пропоноване рішення передбачає облаштування контактного фонтану, зони для сидіння, зеленої зони в продовження вже існуючого скверу на перехресті Харківська-Лушпи в бік адміністративної будівлі (Харківська, 35).

Пропоноване рішення враховує з точки зору ландшафту публічних просторів міста 7 з 12 критеріїв якості пішохідного простору за Я.Гейлом: 1) захист від злочинності (через створення «живої» публічної сфери; находячись на вулиці, люди спостерігають за вулицею); 2) комфортна можливість ходити (через створення якісних поверхонь для ходіння); 3) комфортна можливість сидіти (через створення місць для сидіння); 4) можливість бачити (через вже наявні та створювані цікаві краєвиди, розумні відстані огляду та вільне поле зору); 5) можливість говорити та слухати (через наявність полоси «зеленої» огорожі від транспортних шляхів; наявність «місць для розмов»); 6) можливість насолоджуватися погодою (сонцем та тінню); 7) позитивні враження (через красиві види, дерева, рослини, воду, пропрацьовані деталі).
Пропоноване рішення враховує з технічної точки зору наявність в безпосередній близькості від запланованого місця розташування фонтану водопровідного колодязя.
Пропоноване рішення враховує з соціальної точки зору можливості для спільного проведення часу представників різних вікових груп.

Для кого цей проект

Територія, що пропонується для благоустрою в цьому проекті є доволі широко використовуваною, адже тут проходить транспортна розв’язка, що сполучає «спальні» 9-10 мікрорайони, Прокоф’єва з промисловою зоною на виїзді з міста по вулиці Харківській. Поруч знаходиться адміністративна будівля Сумської міської ради, куди приходять із соціальними питаннями багато сумчан. Також у літній час цієї територією багато сумчан рухається в бік озера Чеха. Для створення комфортних умов для всіх цих людей і пропонується цей проект.

Ключові показники оцінки результату проекту

Соціальні: безпека; зручність; позитивні емоції.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
проживаю

Фотографії