Наметовий Табір Учнівського САмоврядування "ТУСА"-2019 Брав участь

Доданий
05.10.2018
Номер
75
Здоровий спосіб життя

Проведення 14-денного наметового табору для страшокласників міста Суми з навчальним наповненням

Автор проєкту
Бюджет
554 409 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

На сьогоднішній день ми, як батьки, вбачаємо проблему у низькому рівні фізичної активності серед школярів (наша цільова аудиторія – учні 8-11 класів). Але перш ніж перейти до теми дозвілля школярів, ми маємо розібратися чи є взагалі у них час для дозвілля. У добі, як відомо, 24 години, з них близько 8 годин відводиться на сон, ще 8 годин – на школу, з урахування дороги, на виконання домашніх завдань – в середньому 4 години. Залишається 4 години, які кожен проводить по своєму. Деякі учні після школи гуляють (футбол чи катання на велосипедах), значна частина приділяє час телевізору, комп’ютеру, телефону та інтернету, деякі учні відвідують додаткові заняття та репетиторство, спортивні центри, тренажерні зали, танцювальні школи. Але насправді цих 4 годин, куди ще варто включити спілкування з батьками, підготовку до сну і т.д., є мало для повноцінного відпочинку організму.
Саме тому школярі мають літні канікули, які важливо провести з користю для свого здоров’я. Беззаперечним є той факт, що саме активний відпочинок відтворює сили людини у новій якості, з перевершенням їх попереднього рівня, бо приводить в дію фізичні та психічні резерви. До активного відпочинку відносяться усі фізично і духовно активні види занять: фізкультура, спортивний туризм, в тому числі і такі ігри, як шахи, шашки.
Під час реалізації проекту ми передбачаємо проведення 14-денної зміни для 72 учнів 8-11 класів шкіл Сум, що працюють в шкільних органах учнівського самоврядування. Це дозволить нам погрузити учасників проекту в абсолютно інше, не знайоме для них середовище, де вони зможуть здобути нові знання та навички, навчитися раціональному розподілу вільного часу, звикнути до правильного харчування. Особливе значення має отримання нових знань про учнівське самоврядування та поділ досвідом з ровесниками.

Мета проекту

Популяризація здорового способу життя серед учнівської молоді Сум шляхом проведення 14-денної зміни наметового табору за тематикою «Учнівське самоврядування»

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Даним проектом ми ставимо першочерговою ціллю розвиток органів учнівського самоврядування та хочемо показати молоді цікавий альтернативний спосіб проведення дозвілля та популяризувати здоровий відпочинок.
Майже кожна людина, що живе в суспільстві технічного прогресу, має чимало справ та обов’язків, у результаті чого їй не вистачає часу піклуватися про власне здоров’я. Причому це спостерігається уже в молодших школярів. Сучасна система освіти забирає в учнів настільки багато часу, що вони не встигають бігати зранку, часто недосипають, мають нерегулярний режим харчування, мало дихають свіжим повітрям і через це мають порушення здоров’я.
Основним аспектом фізичного й культурного виховання учнівської молоді є прищеплення інтересу до різного типу фізичної активності. Сьогодні ми вбачаємо проблему у низькому рівні популяризації туристичних форм дозвілля як типу фізичної активності серед учнівської молоді.

Для кого цей проект

Для учні 8-11 класів шкіл міста Суми

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Так.
Постійно проживаю, можу підтвердити документально.

Фотографії