"Кам'яне джерело" (двір будинків №8, №6, №9, №19, №23 по вул. Інтернаціоналістів) Брав участь

Доданий
09.10.2018
Номер
89
Здоровий спосіб життя

Проект спрямований на організацію місця, де мешканці могли б активно, змістовно та раціонально проводити своє дозвілля (організація зони відпочинку).

Автор проєкту
Родіон
Родіон Дученко
Бюджет
525 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Інтернаціоналістів, 8, Сумська міська рада, Суми

Опис

Проблема

Територія двору є єдиною для кількох багатоповерхових будинків, в яких мешкає біля 7000 людей. У дворі вже є дитячий майданчик, також декілька тренажерів, старий спортивний майданчик.
Між цими майданчиками залишається занедбана територія розміром 40х20 метрів під відкритим небом, де, через відсутність землі, нічого окрім бур'яну не росте.

Мета проекту

Проект спрямований на організацію місця, де мешканці могли б активно, змістовно та раціонально проводити своє дозвілля.
Реалізація даного проекту сприятиме вирішенню ряду актуальних проблем, а саме:
- створення умов для спілкування та відпочинку, благоустрій внутрішньодомової території;
- створення відкритої літньої площадки надасть можливість поєднати різні види відпочинку (заняття спортом, дитячі ігри, легкі фізичні вправи для людей старшого віку) та стане місцем спільного відпочинку всієї родини;
- реалізацію права громадян на отримання якісних соціально-культурних послуг через організацію культурного досугу;
- залучення молоді до благоустрою та спільного відпочинку, чим саме батьки позбудуться зайвої психологічної напруги та тривожності за дітей, знаючи, що їх діти проводять свій вільний час в межах двору;
- впровадження здорового образу життя;
- покращення здоров'я мешканців завдяки відпочинку на відкритому повітрі.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

У дворі вже є дитячий майданчик, декілька тренажерів, спортивний майданчик. Між цими майданчиками залишається занедбана територія розміром 40х20 метрів.
Пропонується на даній території провести роботу по благоустрою: завезти родючу землю, висадити багаторічні квітучі кущі та дерева, викласти доріжки, встановити лавочки з навісом (навіс може зарости плетеними квітами), та декоративний місток через штучний струмок з мармурової крошки.

Для кого цей проект

Результатами проекту зможуть користуватись мешканці всіх вікових категорій двору будинків №8,№6, №9, №19, №23 по вулиці Інтернаціоналістів.
У широкому розумінні уся місцева громада буде користуватися результатами проекту, бо реалізація проекту матиме значний соціальний ефект, сприятиме творчому розвитку дітей, молоді та мешканців різного вікового та соціального статусу.

Ключові показники оцінки результату проекту

Економічна спрямованість проекту полягає у забезпеченні ефективного використання коштів місцевого бюджету на благоустрій придомових територій, організації культурного відпочинку та оздоровлення.
Реалізація проекту матиме значний соціальний ефект, який виявлятиметься у створенні належних умов для духовного, інтелектуального, спортивного та творчого розвитку дітей, молоді та мешканців різного віку.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
Проживаю

Фотографії