Фестиваль настільних ігор "ІГРОБУМ" Відхилений остаточно

Доданий
18.10.2021
Номер
25
Інше

Проведення фестивалю настільних ігор для старшокласників міста Суми на канікулах. В рамках проєкту планується закупити 20 сучасних настільних ігор, провести навчання волонтерів, що проводитимуть їх для новачків та провести фестиваль спочатку на весняних/літніх/осінніх канікулах, а потім запровадити щотижневий клуб любителів настільних ігор.

Автор проєкту
Бюджет
45 200 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Ми дивимось фільми онлайн, ми купуємо речі онлайн, ми спілкуємось онлайн - ми живемо онлайн. Певною мірою це особливості і вимоги часу. Але тенденція була і до карантинного періоду. Ми все менше спілкуємось в живу, а покоління тінейджерів і поготів. Це призводить до провалів в комунікаційних навичках і програванні/набутті нових соціальних ролей.

Мета проєкту

Мета проєкту - популяризація та апробація нових форм соціальної взаємодії через проведення фестивалю настільних ігор. У молоді є чіткий запит на виконання Стратегії розвитку міста Суми до 2030 року, а саме в напрямку розвитку В - "Місто для людей".
Цим заходом ми хочемо докласти зусиль для вирішення оперативної цілі В1 "Об'єднання та залучення людей, використовуючи локальну унікальність" через оперативні інструменти В.1.1. "Розвиток та дозвілля молоді" та В.1.3. "Розвиток громадянської свідомості".

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

У грі людина одночасно відображає своє ставлення до оточення і водночас отримує інформацію про себе від інших людей або атрибутів ігрової діяльності. Якщо дорослий у грі «пробує», «переживає» ВЖЕ не використані можливості життя, то дитина програє, «приміряє» ЩЕ не використані, не вибрані можливості. Саме це й робить гру серйозним засобом соціалізації дитини, залучення її до норм і цінностей суспільства. Позашкільні підліткові дозвіллєві утворення не ідентичні шкільним колективам і відрізняються за своїм складом, різнорівневою культурою підлітків. У таких позашкільних дозвіллєвих спільнотах, відбувається соціалізація особистості, набуваються навички спілкування та соціальної взаємодії, формуються відчуття команди та вміння відстоювати свою позицію і узгоджувати її з іншими точками зору.
Задля досягнення мети ми поставили наступні завдання під час реалізації проєкту:
- створити сприятливі умови для забезпечення потреб учнівської молоді у творчій самореалізації;
- сформувати групу волонтерів, які оволодіють технікою проведення гри;
- впровадити сучасні форми роботи з учнівською молоддю;
- залучити учнівську молодь до інтелектуального дозвілля;
- популяризувати здоровий спосіб життя;
- створити середовище комфортного спільного дозвілля з можливістю креативного обігравання різних життєвих ситуацій.

Для кого цей проєкт

На етапі фестивалю проєкт переважно для старшокласників. Після створиться середовище з одною чи кількома постійними локаціями, які зможуть відвідувати загалом всі, хто любить настільні ігри.

Доступність проєкту

Результати реалізації проєкту для мешканців громади з обмеженими можливостями: літніх людей, батьків з дітьми на візках, людей з інвалідністю. настільні ігри не потребують особливих навичок чи попередніх знань, плануємо вчити грати на самому фестивалі.

Ключові (якісні та кількісні) показники результату проєкту

Кількісні показники результату проєкту
- проведено мінімум 1 фестиваль настільних ігор
- підготовлено 8-10 волонтерів заходу
- залучено понад 100 учасників до проєкту
- організовано 1 клуб за інтересами настільні ігри
Якісні показники результату проєкту
- розвиток комунікаційних навичок молоді
- згрупування та об'єднання любителів настільних ігор
- засновано базис для потенційного проведення Всеукраїнського фестивалю настільних ігор

Співавтори

Петрушенко Юрій Миколайович

Соціальна категорія/Рід занять

  • працюю

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ у справах молоді та спорту