Сучасна зона для відпочинку та організації культурно-масових заходів “Чарівна галявина” Відхилений остаточно

Доданий
18.10.2021
Номер
28
Благоустрій міста

Облаштування Території, на якій розташовані елементи для відпочинку та проведення розважальних, святкових, творчих та інтелектуальних програм, зустрічей, фестивалів, тематичних вечорів, змагань. Зона матиме певну стилістику відомого дитячого твору. Багатофункціональна, яскрава, з урахуванням різновікових особливостей відпочиваючих. Це буде улюблене місце дітей і дорослих на свіжому повітрі.

Автор проєкту
Ксения
Ксения Грынык
Бюджет
735 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Набережна р. Сумка вулиця, Сумська міська рада, Суми

Опис

Проблема

У місті Суми існує чудовий сквер. Велика територія, зелені насадження в центрі міста (територія Скверу "Дружба" по вул. пр-т Шевченка, біля ресторану "Кристал"), але зона для відпочинку дітей, дорослих та людей похилого віку - відсутня.
Територія в занедбаному стані.
Відсутнє освітлення.
Дитячий майданчик лише для дітей дошкільного віку.
Територія не відповідає своїй назві та на даний час не є прикрасою міста.

Мета проєкту

Головною метою проєкту є створення безпечного, сучасного, в казковому стилі простору для дітей та дорослих, шляхом встановлення контактних фігур, облаштування зони для проведення фестивалів, конкурсів, літературних зустрічей, тощо.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Суми - місто талановитих дітей. Наразі ми маємо сучасні школи танцю, художні, музичні, спортивні школи, гуртки з шахів...
Ставимо за мету створити для дітей майданчик для виступів, місце де батьки зможуть пишатися досягненням дітей, де молоді родини зможуть познайомитися з напрямками всебічного розвитку дитини.
Зелена, насичена чистим повітрям територія зможе приймати родини де буде можливість провести сімейний ранок разом, почитати улюблену книгу наодинці чи провести групове тренування з йоги або стречінгу. Галявина скверу стане продовженням дитячого парку Казка, доповненням, бо саме казкові герої відомого твору з'являться в сквері. Аліса з країни див, разом із друзями та героями твору вітатиме гостей.
Сквер, як традиційне місце відпочинку, наразі не виконує головну функцію, бо не має для цього необхідної інфраструктури.
Ми відновимо територію, зробимо її чистою, яскравою, встановимо лавочки, облаштуємо освітлення увечері. Ми збережемо природні ресурси, розширимо їх шляхом висадження кущів троянд, задовольнимо потребу неформального спілкування родин, молоді, людей похилого віку.
Чарівна галявина перш за все сподобається дітям, адже буде оснащена яскравими контактними скульптурами. Облаштування сцени сприятиме проведенню культурно-масових заходів, які зацікавлять дітей, підлітків та дорослих, а наявність додаткових лавочок нададуть можливість відпочинку людям похилого віку.

Для кого цей проєкт

Даний проєкт охоплює всі групи мешканців. Цей проєкт розрахований на велику кількість людей: дітей, молоді, спортсменів, людей похилого віку.

Доступність проєкту

Для реалізації проєкту була обрана центральна територія міста, до даного об'єкта є можливість дійти пішки, а також доїхати міським транспортом. Із центральної дороги в сквер ведуть сходи, є спуск для візочків, на території є доріжки.

Ключові (якісні та кількісні) показники результату проєкту

До основних показників належать:
- підвищення рівня охоплення дітей спортом та творчістю;
- підвищення мотивації до здорового способу життя, перебування на свіжому повітрі;
- збільшення місць відпочинку;
- популяризація сімейних цінностей, проведення дозвілля з родиною;
- збереження зеленої зони від можливої забудови;
- унікальні скульптури від відомого скульптора Шкарупою Ярославом Павловичем. Його роботи: Парк динозаврів в Охтирці; Медвежа галявина в Тростянці.

Співавтори

Малюк Дмитро

Соціальна категорія/Рід занять

  • працюю

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури міста