Віра Мотречко: Перша сумська медіатека – успішний приклад, коли найсміливіші ідеї сумчан втілюються у життя

Віра Мотречко: Перша сумська медіатека – успішний приклад, коли найсміливіші ідеї сумчан втілюються у життя

У бібліотеці-філії № 4, що на Добровільній, запрацювала Перша сумська медіатека – проект-переможець громадського (партиципаторного) бюджету.

Саме за таку ініціативу активно голосували мешканці Добровільної та прилеглих мікрорайонів, результатом чого стало втілення чудової ідеї в життя.

Із відкриттям мультимедійного центру місцеву громаду вітали заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, депутат міської ради Дмитро НАТАЛУХА, начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА, колеги-бібліотекарі.

«Перша сумська медіатека – це ще одне свідчення того, що найсміливіші ідеї городян можуть бути реалізовані. Головне, аби самі сумчани цього прагнули, а міська влада завжди готова допомагати. Адже радісно від того, що з’являються облаштовані місця, де сумчани можуть відпочити, отримати якісні послуги за допомогою сучасних технологій, провести зустрічі, спільні заходи, зайнятись оздоровленням та провести дозвілля, – сказала Віра Мотречко. – Вагомим є те, що саме мешканці визначили, що потрібно для розвитку їхньої громади, активно підтримували проект і спільно з нами його втілювали в життя».

На підтвердження її слів, завідувачка бібліотеки-філії № 4 Тамара СЕРДЮК провела екскурсію громадськими простором: показала ігрову кімнату з ляльковим театром для дітей та стендом пісочної анімації, велику залу з новенькими зручними меблями, сучасною технікою: фото- та відеокамерами, акустичною системою, плазмою, 3D-ручками та інтерактивною дошкою, приставкою Microsoft Xbox, конструкторами роботехніки та іншим обладнанням, зону релаксу, де розташоване масажне крісло.

Автори проекту – квартальні Надія ОТИЧ та Ніна ВЕРХУША і депутат міської ради Дмитро Наталуха подякували громаді за її ініціативність та підтримку, а міській владі – за співпрацю у реалізації направду унікального для міста проекту.

Вони висловили впевненість, що Медіатека стане центром громадського життя, де народжуватимуться нові проекти та ініціативи. Загалом на реалізацію проекту (проведення ремонтних робіт, придбання меблів, комп’ютерного та оргобладнання) з міського бюджету спрямували 992 тис. гривень.

Додамо, що нині на голосуванні – ще два проекти у рамках партиципаторного бюджету, подані авторами з Добровільної.


Відео - https://www.youtube.com/watch?v=EoyYEsSRkkU

https://sm.suspilne.media/news/29046

https://youtu.be/syJlmLk9EZ4

Фото

https://smr.gov.ua/uk/novini/podiji/14811-vira-motrechko-persha-sumska-mediateka-uspishnij-priklad-koli-najsmilivishi-ideji-sumchan-vtilyuyutsya-u-zhittya.html 

https://pb.smr.gov.ua/projects/archive/14/show/43