Облаштування зони відпочинку біля озера Чеха для людей з обмеженими фізичними можливостями Брав участь

Доданий
10.08.2017
Номер
35
Благоустрій міста

Благоустрій берегової лінії озера, облаштування зон культурного відпочинку для громадян міста з обмеженими фізичними можливостями на умовах інклюзії.

Автор проєкту
Олександр
Олександр Зінченко
Бюджет
925 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Інтернаціоналістів вулиця, Сумська міська рада, Суми

Опис

Проблема (передумови, обґрунтування необхідності реалізації проекту)

Відсутність умов для відпочинку і повна відсутність фізичної можливості підїзду до пляжної зони та озера на інвалідному візку через погане дорожне покриття або його відсутність взагалі, відсутність пандусів та спусків до води, а також вільного доступу до беседок, відсутність роздягалень для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Короткий опис проекту

Озеро Чеха в нашому місті - одне з найбільш доступних місць відпочинку мешканців, у тому числі і осіб з фізичними вадами. Але територія не облаштована спеціальними архитектурними спорудами, які б полегшували доступність людей з особливими потребами до самого дзеркала води. При реалізації зазначеного проекту громадяни міста, які мають фізичні вади, матимуть можливість у повному обсязі отримати задоволення від відпочинку на воді.

Мета проекту

Створення зони відпочинку, а також адаптація і соціалізація людей з обмежеими фізичними можливостями у суспільстві.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Благоустрій берегової лінії, встановлення зон культурного відпочинку громадян на суші - встановлення роздягалень, де важливо передбачити встановлення поручнів, гачків та лавочок.
Необхідність побудови спуску до дзеркала води у вигляді пандуса із залізними поручнями та не слизьким покриттям. Пандус повинен відповідати вимогам ДБН. Облаштування бетонної доріжки для візків, укріплення берегової смуги, благоустрій з врахуваням потреб візочників.

Для кого цей проект

Цей проект для дітей, дорослих, пенсіонерів та осіб з інвалідністю.

Ключові показники оцінки результату проекту

Інклюзивний проект

Тип проекту

загальноміський

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури міста