Вул. О. Шапаренка, б. 2, 6. Сучасне облаштування подвір’я Брав участь

Доданий
17.07.2017
Номер
4
Благоустрій міста

Проектом передбачається реконструкція подвір’я зі створенням мощених пішохідних доріжок, огородженням території та її благоустрій.

Автор проєкту
Максим
Максим Лапін
Бюджет
499 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Олександра Шапаренка вулиця, 6, Сумська міська рада, Суми

Опис

Проблема (передумови, обґрунтування необхідності реалізації проекту)

На даний час двором користуються всі перехожі, як транзитною ділянкою задля скорочення власного шляху. Реалізація проекту дозволить підвищити комфорт мешканців та покращити естетику і функціональність центрального району міста. У дітей з’явиться власний куточок для ігор та розваг. Оскільки тут живе людина з інвалідністю, яка не має можливості пересуватися без допомоги інвалідного візка та люди похилого віку, завдяки проекту будуть створені комфортні умови для проживання всіх мешканців двору.

Короткий опис проекту

Проектом передбачається реконструкція подвір’я зі створенням мощених пішохідних доріжок, огородженням території. Облаштування зони відпочинку шляхом встановлення об’єктів з МАФ «Альтанка» та квітників зі застосуванням прийомів ландшафтного дизайну. Встановлення дитячого майданчику.

Мета проекту

На загальноміському та державному рівнях органи влади повинні дотримуватись законів державного та міжнародного права. Одним з таких документів є Конвенція ООН «Про права людей з інвалідністю». Реалізація проекту поліпшить ситуацію в цьому напрямку.
Також у дворі з’явиться зона відпочинку яка відповідатиме вимогам вищезгаданої Конвенції ООН. Обидві зони будуть відокремлені одна від одної. Ці заходи підвищать рівень комфорту мешканців та будуть відповідати плану розвитку всього міста.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Облаштування двору надасть поштовх для мешканців на подальший розвиток території двору. Правильно вимощені плиткою пішохідні доріжки зменшать рівень травматизму людей та створять безбар’єрне середовище. Огородження двору підвищить безпеку мешканців. МАФи, квітники та прикрашена територія бутовим каменем покращать естетику двору. У подальшому зусиллями мешканців можна буде підвищувати комфортні умови проживання.

Для кого цей проект

Одержати користь від реалізації проекту зможуть мешканці двору та їх гості.

Ключові показники оцінки результату проекту

Реалізація проекту дозволить збільшити рівень безпеки мешканців та залучення до здорового способу життя, а також доступності місць відпочинку для людей з особливими потребами.

Тип проекту

Локальний

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент інфраструктури міста