Biosvita – освітня web-платформа для вчителів, учнів та їх батьків Відхилений остаточно

Доданий
14.08.2017
Номер
50
Освіта

Biosvita – платформа для втілення у життя найкращих освітніх практик. Створення спільноти, куди будуть входити активні вчителі, учні та їх батьки. Це он-лайн ресурс, який охопить близько 25,5 тис. учнів у 24 навчальних закладах, учнів 10-11 класів з профільним навчанням у 30 навчальних закладах, учнів 7 ПТНЗ. А також 5 тис. освітян та соціальних працівників й приблизно 8 тис. батьків.

Автор проєкту
Ганна
Ганна Губенко
Бюджет
148 411 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Сірка Івана (Коротченка Дем'яна), 2А, Сумська міська рада, Суми

Опис

Проблема (передумови, обґрунтування необхідності реалізації проекту)

Сервіс Biosvita допомагає отримати інформацію у трьох головних блоках Учень_Вчитель_Батьки щодо: концепції Нової школи та нового Держстандарту, щотижневий дайджест та статті, висвітлення освітніх подій міста, відео відкритих уроків від найкращих вчителів міста, підтримка пілотних класів КЗ «Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27». Розкриваючи актуальні питання на web-платформі – про освітній досвід (наприклад, досвід учителів, які вестимуть пілотні класи), використання інтегрованого підходу в навчанні, стан освітнього середовища, мотивації щодо роботи педагогів та батьківських комітетів тощо – місто Суми знаходиться на вістрі подій!

Співавтори

Соколова Ірина

Короткий опис проекту

Biosvita – платформа для втілення у життя найкращих освітніх практик. Створення спільноти, куди будуть входити активні вчителі, учні та їх батьки. Це перший в місті он-лайн ресурс, який охопить близько 25,5 тис. учнів у 24 навчальних закладах, учнів 10-11 класів з профільним навчанням у 30 навчальних закладах, учнів 7 професійно-технічних навчальних закладів. А також 5 тис. освітян та соціальних працівників й приблизно 8 тис. батьків (Інформаційно-методичний центр Управління освіти та науки )

Мета проекту

Мета проекту - розвиток та реформування освіти в місті Суми. Підняти рівень освіти в місті до належного рівня в Україні, змінити авторитарно-патерналістичну комунікацію “вчитель”- “учень” на рівень вільного діалогу, використовуючи мову не-насилля, між учнями, учителями та батьками.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Близько 25,5 тис. учнів, 5 тис. освітян, соціальних працівників та близько 8 тис. батьків отримають інформаційну підтримку на Biosvita.
На web-платформі Вчителі обирають найкращі дидактичні форми, методи підвищення кваліфікації. Знаходять матеріальну та духовну підтримку – введення конкурсів «Local Teacher Prize Sumy», «Best Local School Prize» – мотиваційного інструменту для освітян міста.
Сервіс для взаємодії Учнів формує їх життєві компетентності, потрібні для успішної самореалізації у житті, навчанні та праці: критичне та системне мислення, творчість, ініціативність, вміння керувати емоціями (емоційний інтелект), оцінювати ризики, приймати рішення, вирішувати проблеми.
Для Батьків м. Суми вперше розкриється можливість відкритого спілкування щодо якості освіти, майбутніх професій, альтернативних шкіл тощо.

Для кого цей проект

Орієнтований на роботу з вчителями, учнями та їх батьками.

Ключові показники оцінки результату проекту

Формування в учнів таких компетентностей, як критичне мислення, креативність, управління людьми, навички взаємодії, емоційний інтелект, уміння вести переговори (діалог) та когнітивна гнучкість.
Використання освітянами та батьками іноваційних практик та механізмів фомрування таких навичок,

Тип проекту

загальноміський