Добровільна запрошує друзів Брав участь

Доданий
08.10.2018
Номер
76
Культура та туризм

Для задоволення культурних, духовних, освітніх та дозвіллєвих потреб мешканців Добровільної на подвір’ї біля медіатеки буде створено комфортні умови для проведення інформаційно-масових, культурно-освітніх та розважальних заходів. Вони будуть орієнтовані на різні вікові та соціальні групи і проводитимуться як працівниками бібліотеки, так і за ініціативи квартальних і мешканців.

Автор проєкту
Дмитро
Дмитро Тягушев
Бюджет
750 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
проїзд Веретенівський, 8, Суми

Опис

Проблема

Відсутність території для проведення цікавих загальноміських та інформаційно - масових заходів, для спілкування громади на свіжому повітрі, нестача таких майданчиків для зустрічей і занять цікавими справами, для згуртованості громади мікрорайону.
Незважаючи на активну роль самої бібліотеки у культурному та громадському житті мікрорайону є гостра потреба у великих цікавих заходах на свіжому повітрі.
Площа будівлі бібліотеки не дає можливості для участі великої кількості громадян у заходах, не дозволяє повністю змістовно та якісно проводити літературно-художні свята, концертні програми та цікаві зустрічі для жителів мікрорайону Добровільної.

Мета проекту

Виховання підростаючого покоління на традиціях і самобутній культурі українського народу,
згрупування громади, підвищення культурного рівня населення, естетичне виховання підростаючого покоління, формування активної громадської позиції жителів мікрорайону та територіального громади міста Суми у цілому засобами культурно-освітніх заходів, що будуть проводитися на території біля новоствореної Першої Сумської медіатеки.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Облаштування території біля Першої Сумської медіатеки (на базі бібліотеки-філії №4) дозволить проводити не тільки загально - бібліотечні заходи для місцевих жителів, а й заходи для мешканців прилеглих до Добровільної мікрорайонів та усіх бажаючих жителів міста Суми. На подвір’ї бібліотеки буде створений цілий комплекс споруд для проведення цікавих і захоплюючих для громади заходів. Тут буде облаштовано сценічний майданчик з твердим покриттям для сцени та місць для глядачів. По обидва боки будуть побудовані міні майданчики для проведення заходів для користувачів бібліотеки і населення мікрорайону в літній період року. З правої сторони двору біля бібліотеки будуть висаджені насадження ялівця і інших низькорослих насаджень. Відремонтується надвірне приміщення, де будуть зберігатися виносні стільці та інші реквізити для проведення заходів. Всі споруди. які з’являться на подвір’ї, дадуть можливість більш активно залучати населення до заходів в бібліотеці та медіатеці. Вони дозволять більш тісно згуртувати громаду і створити більш сприятливі дружні стосунки в громаді. На подвір’ї проходитимуть літературні та музичні вечори, зустрічі з цікавими людьми, фахівцями різних галузей, оговорюватимуться важливі моменти суспільного життя. Будуть організовуватись концертні програми та міні-вистави. Крім того, це дасть можливість знайомитися з новинками преси та сучасною книгою на свіжому повітрі, проводити цікаві, активні, розвиваючі ігри з дітьми та молоддю. Відпочиваючі разом з друзями на затишному сучасному подвір’ї біля Першої Сумської медіатеки люди матимуть можливість пізнавати світ через друковане слово, співану поезію, переглядаючи художні та документальні фільми, стаючи учасниками змістовних конкурсних програм та інтелектуальних ігор.
Цей комплекс робіт з благоустрою території подвір’я бібліотеки дасть можливість створити затишне, красиве за дизайном середовище для спільних і цікавих занять громади.
Для збереження всіх конструкцій від вандальних посягань навкруги бібліотеки буде збудований паркан з хвіртками, замінені вікна в надвірному приміщенні, а також двері на аварійному виході з бібліотеки, на вході в приміщення котельної та в приміщенні для реквізиту, адже вони виходять на подвір’я і мають нині не естетичний вигляд, що псуватиме загальну картину. Також будуть створені зелені квітникові галявини для затишку.
Постійне інформування громади дозволить об’єднатися для вирішення нагальних життєво необхідних проблем в мікрорайоні і місті. Також надасть можливість повноцінно проводити вільний час дітям, молоді і дорослому населенню, брати активну участь в культурно-масових заходах мікрорайону Добровільної, залучати всі категорії населення до участі в них.

Для кого цей проект

Проект розрахований на всі вікові та соціальні групи населення, у тому числі для людей з особливими потребами, літніх людей, молодь.

Ключові показники оцінки результату проекту

Виховання підростаючого покоління на традиціях і самобутній культурі українського народу є метою впровадження цього проекту в життя. Навчити любити друковане слово і пісню свого народу. Проект дозволить більш масштабно інформувати населення про важливі події культурно-мистецького та суспільно-політичного життя країни, знайомити з видатними людьми та залучати все населення мікрорайону до спільного змістовного дозвілля і участі у різнопланових літературно-художніх та громадських заходах. Підніме статус мікрорайону в місті.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Так.
Навчаюсь та можу підтвердити документально (довідка з місця навчання).

Фотографії