"Інклюзивний спортивно-ігровий майданчик у парку ім. І.Кожедуба " На реалізації

Доданий
25.07.2017
Номер
6
Здоровий спосіб життя

Встановлення такого майданчику надасть можливість людям з інвалідністю займатись фізичними вправами, а дітям з особливими потребами (діти дошкільного, шкільного віку з порушенням опорно-рухового апарату, ДЦП, іншими фізичними та психічними проблемами) соціалізуватись, безпечно та доступно брати участь у ігровому процесі поряд із здоровими дітьми.

Автор проєкту
Бюджет
998 774 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Гагаріна, 15, Суми

Опис

Проблема (передумови, обґрунтування необхідності реалізації проекту)

Втілення у життя Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю з метою зниження їх дискримінації, забезпечення гідного рівня якості життя шляхом створення у міста Суми інтегрованої спортивно-ігрової зони відпочинку для осіб з особливими потребами, а також дітей та громадян-мешканців міста, а саме: створення доступності фізичного, соціального, культурного середовища, усунення перешкод та бар’єрів, без чого особам з інвалідністю неможливо користуватися повною мірою всіма правами людини і загальними свободами.
Необхідність створення відповідної зони відпочинку також обумовлена відсутністю аналогічного майданчика на якому були б зібрані сучасні спортивні тренажери, ігрове обладнання. Втілення у сучасне життя даного проекту сприяє практичній реалізації подолання бар’єрів у сприйнятті суспільством людей з особливими потребами.

Співавтори

Галіченко Інна Федорівна

Короткий опис проекту

План заходів з реалізації проекту:

1.Придбання обладнання (дитячі гойдалки, спортивні вуличні тренажери, лавки, урни, уніфікований комплекс з баскетбольним кільцем), якими можуть користуватися, як діти так і особи з обмеженими можливостями, у т.ч. які використовують інвалідні візки.
2. Установка обладнання, огорожі, монтаж обладнання, роботи щодо покриття майданчику.
3. Придбання квітів для клумби, огорожі.
4. Облаштування клумб, встановлення таблички з правилами користування майданчиком.
5. Організація святкового заходу до відкриття інклюзивного спортивно-ігрового майданчика у парку ім.І.Кожедуба.

Мета проекту

На виконання вимог Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, чинного законодавства України та міської програми "Місто Суми-територія добра та милосердя" щодо створення безбар’єрного середовища для людей та дітей з особливими потребами, організації їх дозвілля, спортивної діяльності, естетичного виховання, залучення більшої кількості дітей до занять спортом, виховання у дітей толерантного відношення до людей з особливими потребами, повноцінне входження осіб з особливими потребами в соціальний простір, подолання ізоляції від суспільства.
Реалізація даного проекту надасть людям з особливими потребами реалізовувати себе в межах соціуму, а також можливість часткової відповідальності за дотримання нагляду за територією майданчику та прилеглої до нього.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Одним із шляхів розв’язання проблеми повноцінного входження осіб з особливими потребами в соціальний простір є створення сучасного інтегрованого простору для спілкування, занять спортом, дозвілля для дітей, мешканців міста, осіб з обмеженими можливостями тощо.

Для кого цей проект

- діти, дорослі мешканці та гості міста Суми;
- особи з обмеженими фізичними можливостями різних вікових груп та захворювань;
- громадяни похилого віку;
- особи, які потребують фізичної та психічної реабілітації (учасники АТО, травмовані в ДТП чи за інших обставин і т.п.)

Ключові показники оцінки результату проекту

Підвищення рівня охоплення дітей та дорослих з ОФМ фізкультурою та спортом, їх соціалізація.

Тип проекту

Загальноміський проект

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства

ПІБ Відповідальної особи

Анцибор Сергій Анатолійович

Контактні дані відповідальної особи

22-20-73