Шумо- та пилозахисні екрани біля КУ СЗОШ №20 Брав участь

Доданий
26.09.2018
Номер
24
Інше

Біля КУ СЗОШ І-ІІІ ст.№ 20 знаходиться автомобільна траса, що характеризується інтенсивним рухом. На території будівлі постійно збирається пил, бруд та вихлопні гази, які є шкідливими для здоров’я учнів. Пропонуємо вздовж проїжджої частини траси, що знаходиться за декілька метрів від навчального закладу, встановити та облаштувати шумо- та пилозахисні екрани.

Автор проєкту
Яна
Яна Бойко
Бюджет
629 712 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Металургів, 71, Суми

Опис

Проблема

Шумове та пилове забруднення пришкільної ділянки – це гостра проблема сьогодення, що пов’язана з розміщенням неподалік від навчального закладу об’їзної дороги та АЗС для легкових автомобілів та вантажівок,а також розташування закладу поряд з територією машинобудівельного підприємства. В організмі учнів та мешканців прилеглих території також накопичуються наслідки сильного та постійного шуму: 1)фізіологічні порушення з боку серцево-судинної системи, прискорений пульс, що поступово призводить до порушень гормонального та нервового фону; 2)безсоння,нервові зриви, зниження розумових здібностей.
У вихлопних газах містяться токсичні канцерогени, що підвищують рівень негативного впливу на організм учнів. Чадний газ, азот, а також сполуки свинцю, які виділяються при використанні антидетонаторів, особливо шкідливий вплив надають на дитячий організм сповільнюючи його розумовий розвиток, викликаючи нервові захворювання та захворювання серцево-судинної системи.
У 2004-2005 рр. викладачами педагогічного університету ім.А.С Макаренка проводилися комплексні дослідження, що були спрямовані на визначення вмісту важких металів на території КУ СЗОШ І-ІІІ ст.№ 20. Отримані дані про забруднення грунтів на території школи важкими металами (Pb,Zn,Cu,Ni, Fe,Mn), а також підвищений вміст заліза у питній воді мереж водопостачання дали підстави чекати підвищеного вмісту цих елементів у біологічному середовищі організму школярів. На жаль результати досліджень підтвердилися і відсоток учнів з вище названими хворобами станом з 2016-2018 н.р. зріс у декілька разів.
Якщо найближчим часом не звернути увагу на дану проблему,то число учнів,з хворобами дихальних шляхів, серцево-судинної та нервової систем зростатиме й надалі.

Мета проекту

Основною метою проекту є створення сприятливих умов для організації навчально-виховного процесу закладу, збереження життя і здоров’я учнів.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Дане завдання повинно бути реалізоване, оскільки число учнів із захворюваннями дихальних шляхів, серцево-судинної та нервової систем поступово зростає, сповільнюючи нормальний фізичний розвиток дітей. Тому, пропонуємо встановити та облаштувати шумо- та пилозахисні екрани, які в свою чергу слугуватимуть своєрідним бар’єром для проникнення викидів вихлопних газів на територію навчального закладу та прилеглих територій.
У разі реалізації проекту кількість учнів в навчальному закладі з проблемами органів травлення, дихання, нервової та серцево-судинної систем помітно зменшиться. Відповідно учнів з дисгармонійним розвитком та тих, хто належить до групи «ризику» буде теж менше, що в свою чергу в майбутньому вплине на середню тривалість життя населення.

Для кого цей проект

Шумо- та пилозахисними екранами,доступ до яких буде відкритим, зможуть користуватися лише учні КУ СЗОШ І-ІІІ ст.№20 та мешканці прилеглих житлових будинків.

Ключові показники оцінки результату проекту

Показником для оцінки результатів буде відсоток захворювань серед учнів навчального закладу до та після реалізації проекту.
Під час проведення комплексних досліджень викладачами педагогічного університету ім. А.С.Макаренка у 2004-2005рр. на диспансерному обліку з 1011 учнів знаходилося 260. Серед найбільш поширених хвороб були: хвороби органів травлення, ендокринної системи, захворювання опорно-рухової системи, органів кровообігу та незначний відсоток захворювань органів дихання.
Станом на сьогодні з 786 учнів на диспансерному обліку перебувають 289.Хвороби органів дихання з них мають 153. Тобто за останні 10 років більше половини учнів, що знаходяться на диспансерному обліку набули хвороби дихальних шляхів.
В разі встановлення шумо- та пилозахисних екранів вздовж проїжджої частини траси, ми прогнозуємо, що відсоток захворювань дихальних шляхів серед учнів зменшиться приблизно в половину,оскільки структура екранів має відбивну здатність, що зменшить кількість проникнення вихлопних газів,пилу та бруду на територію навчального закладу.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Так.
маю довідку з місця роботи

Фотографії