Парк активного та сімейного відпочинку Відхилений

Доданий
27.09.2018
Номер
36
Здоровий спосіб життя

Проект включає 11 локацій де кожен зможе знайти собі заняття. Пропонується облаштувати парк площадкою для скейтбордистів, велосипедистів, ігровими майданчиками, скледромом, мотузковим парком для дорослих та малих. У парку буде велика садово-паркова архітектура з музичним обладнанням та відео-екраном для показу фільмів. Даний проект вдихне нове життя в покинуту територію. Дизайн проекту додається.

Автор проєкту
Бюджет
1 026 711 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Нижньохолодногірська, 6, Суми

Опис

Проблема

Проблематика буллінга, дитячої злочиності, відсутність здорового способу життя серед молоді, вкрай актуальна тематика для суспільства України.
Короткострокова мета проекту: створення умов для цілорічного, повноцінного сімейного відпочинку та забезпечення різноманітного дозвілля як жителям, так і гостям міста, вихід на ринок індустрії розваг.
Парк - це велика територія, упорядкована і призначена для відпочинку і прогулянок. Існуючі на сьогодні парки часто не можуть впоратися з напливом бажаючих відпочити і не вирішую проблематику яка виникла на сьогоднішній день в суспільстві.
Актуальність проекту обумовлена тим, що існуючі в місті парки більшою мірою орієнтовані на дітей, а парків відпочинку для молоді та спільного проведення активного відпочинку з сім'єю немає. Парк надає послуги з прокату роликових ковзанів, велосипедів та іншого інвентарю на спеціальній території, передбачається зниження числа ролерів на дорогах міста, що вельми актуально.
На сьогоднішній день існує безліч факторів які впливають на створення даного парку:

1-й. Як показує статистика за минулий рік в Україні майже 7 тисяч злочинів (6768) було скоєно дітьми. З іншого боку, майже на третину поменшало вбивств і замахів (30 випадків у 2017-му проти 43 в 2016 році), але практично не змінилася кількість дитячих розбоїв (163 замість 164). Причиною підвищення показників правоохоронці називають:
- відсутність місць для проведення активного та сімейного відпочинку;
- недостатня увага і небажання окремих батьків приділяти час дітям;
2-й. Проблематика буллінг серед дітей, підлітків і школярів.
На сьогодні масштаби буллінг стають дедалі помітнішими: 44% дітей у віці 11 років і 27% 15-річних підлітків стають об'єктами знущань і насмішок. 42% школярів зізнаються, що самі займалися Буллінгом, причому 20% - багаторазово. Причинами даного явище в більшості випадків це сімейне оточення. Приклади поведінки підлітки беруть зі своїх батьків і суспільства, не увага до виховання дитини і відсутність місць для можливості проведення часу разом. Причиною підвищення показників психологи називають:
- відсутність місць для проведення сімейного відпочинку;
- відсутність взаємозв’язків та взаєморозуміння між дитиною та батьками;
3-й. Збереження та впровадження здорового способу життя серед дітей та молоді.
На сьогоднішній момент підростаюче покоління не підтримує здоровий та активний спосіб життя. С кожним роком показники вживання тютюну та алкоголю серед молоді зростають. Це зумовлено:
- не порозуміння в родинному колі (за відсутністю проводження часу разом з родиною);
- суспільне оточення дитини;
- відсутність функціонуючих майданчиків для безкоштовного заняття фізичними вправами;
Вважаємо, що реалізація даного проекту могла б вирішити не тільки проблему відпочинку, але й проблематику впровадження здорового способу життя серед юніорів та юніорок. Турбота про відтворення і збереження природи допоможе у вирішенні проблеми виховання екологічної культури і потреби в здоровому способі життя. Екологічна діяльність об'єднає різні соціальні та вікові групи людей для спільного вирішення проблеми створення комфортних умов життєвого простору.
Відпочинок на свіжому повітрі як дітей, так і дорослих - важливий елемент життя кожної родини. Для того, аби відпочинок був комфортним та корисним - дуже важливо створювати всі необхідні умови.

Мета проекту

Мета проекту:
- зміцнення родинних відносин та близькості в родинному колі;
- організація, активного сімейного відпочинку дітей, створення комфортних умов для батьків;
- запровадження серед молоді здорового способу життя;
- створення умов для масового відпочинку молоді міського округу;
- охорона навколишнього середовища;
- благоустрій території;
- розвиток нових видів спорту (альпінізм, самокати, скейтборди, велосипеди)
- залучення молоді до активного відпочинку, здорового образу життя.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

На сьогоднішній день в Сумах відсутні парки, які б можна було віднести до категорії «молодіжні» і парки активного та сімейного відпочинку. Тому було б доцільно створити парк саме для молоді і разом відпочинку сім'єю. В даний час на території Сум 2 парки, в яких особливо активний і спільний відпочинок провести немає можливості.
Сумські парки однотипні, в більшості своїй - це розважальні парки з атракціонами.
Ми ж пропонуємо створення принципово нового виду парку, особливістю якого є наявність різних зон відпочинку. Знайти місця, де можна набратися сил, не важко. На території розташовані альтанки і безліч лавок, де можна відпочити, помилуватися красотами парку, також є зони для пікніка, якщо ви вирішите перекусити, не заходячи в кафе. Відволіктися від подій буденного життя допоможу різні види активного відпочинку, різноманітні культурні програми.
Створення такого місця, де батьки могли б спілкуватися з дітьми і між собою на свіжому повітрі, а діти при цьому грати на дитячому майданчику зі своїми однолітками, а не сидіти перед телевізором чи комп’ютером.
Спортивні майданчики на свіжому повітрі- прекрасна альтернатива для тих, хто не має часу або достатніх фінансів на відвідування тренажерного залу, але бажає бути в формі.
Зменшення кількості ДТП в м. Суми з участю скейт-бордистів або велосипедистів.
Таким чином, даний проект відповідає запитам сучасної молоді і вимогам адміністрації міста Суми. Ви тільки мріяли про це, а ми втілимо в життя!

Для кого цей проект

Проект охоплює всі вікові категорії, відвідувачем парку можут бути як діти так і дорослі, а також сумісний відпочинок з сім’єю.
Цільова аудиторія парку - молодь у віці 14 - 30 років, що становить близько 40% чисельності населення міста Суми.
Діти та всі мешканці міста, які бажають підтримувати здоровий та активний спосіб життя. Проведення сімейних вечорів, прогулянок.

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Збільшення зацікавленості людей до активного відпочинку;
2. Залучення молоді до спорту та здорового способу життя;
3. Вирішиння актуальних проблем незайнятості дітей та молоді та усунення злочиності серед молоді;
4. Створення сучасних умов для розваг та занять фізичною культурою;
5. Збільшення туристів та вихід на ринок індустрії розваг;
6. Зменшиння кількісті нещасних випадків та травматизму на вулицях які по’вязані с скейтбордитсами та велосипедистами.
7. Розвинення таких видів спорту, як альпінізм, скейтбордизм, для участі молоді в змаганнях.
8. Проведення сімейного відпочинку.
9. Усунення Проблематики буллінг серед дітей, підлітків і школярів.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Так.
Проживаю, навчаюсь та працюю в місті Суми. Довідка з місця роботи, навчання додається.

Фотографії