«Олімпієць» На реалізації

Доданий
02.10.2018
Номер
63
Здоровий спосіб життя

Створення сучасного і актуального спортивно-ігрового комплексу для залучення дітей різної вікової категорії, а також спортивного розвитку і рухливого дозвілля, адже діти - наше майбутнє (школа №18)

Автор проєкту
Бюджет
638 165 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Леваневського, 8, Суми

Опис

Проблема

Оскільки в нашій школі навчався легенда світової легкої атлетики, член Залу слави ІААФ, почесний громадянин міста Суми Володимир Голубничий. Володимир Степанович – учасник п’ятьох Олімпіад, на чотирьох з яких він здобував нагороди: «золото» у Римі-1960 та Мехіко-1968, «срібло» у Мюнхені-1972, а також «бронзу» у Токіо-1964. Окрім цього він – чемпіон Європи та багаторазовий рекордсмен світу у ходьбі на 20 км, було прийняте рішення, щодо відкриття саме на базі нашого навчального закладу в 2016 музею Олімпійської слави, в якому зібрані матеріали про видатних олімпійців Сумщини. У навчальному закладі також навчалися видатні спортсмени Сумщини, учасники Олімпійських ігр: Міщенко Анна, Константинова Світлана, Фоменко Михайло.
Але, напривеликий жаль, на території школи № 18 на даний час не має можливості виховувати та тренувати майбутніх олімпійців, оскільки відсутні для цього умови.

Мета проекту

Установлення спортивного майданчику, інтерактивно-спортивної зони та тренажерів з метою виховання майбутніх переможців спортивних олімпіад, популяризації здорового способу життя серед учнів школи та залучення молоді до активного відпочинку і виховування здорової нації.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Для досягнення визначеної мети на території шкільного подвір’я пропонується створення сучасного спортивно-ігрового комплексу для залучення дітей різної вікової категорії ,а також дорослих до фізичної активності.
Пропонується створити огороджений майданчик з гумовим покриттям розміром 40Х20 з воротами для гри у футбол та гандбол, який можна буде використовувати для занять учнів закладу на уроках фізичного виховання, а також проведення занять різних спортивних секцій та спортивних змагань. Поряд установити сучасний спортивний майданчик із тренажерами для тренування різних груп м’язів, лавки для відпочинку та спілкування, а також сміттєві корзини для забезпечення чистоти та порядку.
Для дітей початкової школи створити інтерактивну, спортивно-ігрову зону, яка буде розташована по дорозі від музею Олімпійської слави до входу на спортивний майданчик. Ця зона буде складатись з завдань різної форми складності, але при виконанні яких обов’язково будуть виконуватись легкі фізичні вправи. ЇЇ можна буде використовувати вчителям початкової ланки при проведенні фізкультхвилинок. Цей проект матиме позитивний вплив на дітей та дорослих мікрорайону і міста Суми, мотивуватиме до занять спортом та фізичною культурою. Також він відволікатиме молодь від соціально-небезпечної діяльності, асоціальних проявів та девіантної поведінки.

Для кого цей проект

Проект розрахований на всі вікові категорії: від дітей, дорослих до людей похилого віку.

Ключові показники оцінки результату проекту

Здорові діти – це фізично здорові, а отже менше хворіють, батьки менше відкривають лікарняний.
Імідж місцевої влади в спортивному житті міста, авторитет школи, яка виховала Олімпійського чемпіона та учасників Олімпійських ігр.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
постійно проживаю

Відповідальні підрозідли

Управління освіти і науки

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти і науки